Mastercard yeniden yapılanma kapsamında 1000 kişiyi işten çıkartıyor

PAYLAŞ
Mastercard yeniden yapılanma kapsamında 1000 kişiyi işten çıkartıyor

Dünyanın önde gelen ödeme işlemcilerinden biri olan Mastercard, küresel iş gücünü yüzde 3 oranında azaltacağını duyurdu. Bu kararın arkasında Mastercard'ın sene başında duyurduğu yeniden yapılanma planının yattığı bildirildi. Şirket temel işlerine daha fazla odaklanmak istiyor.

Bu kesintiler, şirketin en son iş gücü verilerine göre yaklaşık 1.000 çalışanı etkileyecek. New York'un Purchase şehrinde bulunan şirket, geçen yılın sonunda 33.400 çalışanı olduğunu yıllık raporunda belirtmişti.

İşten çıkarmaların büyük kısmının üçüncü çeyrek itibarıyla tamamlanması bekleniyor. Bu süreçte etkilenen çalışanlar bilgilendirilecek. İlk olarak Bloomberg News tarafından duyurulan bu plan kapsamında, Mastercard sözcüsü, "Bu değişiklikler yapılırken, kaynakları büyüme alanlarına yeniden tahsis etmeyi planlıyoruz" dedi. Şirketin özellikle yeni pazarlara açılma ve siber güvenlik ile dolandırıcılık karşıtı birimlerini güçlendirme alanlarına odaklanacağı belirtildi.

Geçtiğimiz ay, Mastercard CFO'su Sachin Mehra, şirketin üçüncü çeyrek için bir defaya mahsus 190 milyon dolarlık yeniden yapılandırma masrafı kaydedeceğini açıklamıştı. Bu adımın, şirketin uzun vadeli stratejik hedeflerine ulaşma yolunda önemli bir adım olduğu değerlendiriliyor.

Cisco da çalışanlarını işten çıkartacağını duyurmuştu

Cisco Systems, ağ ekipmanlarına yönelik talebin yeniden canlanmaya başladığını bildirerek, yapay zeka ve siber güvenlik gibi yüksek büyüme alanlarına odaklanmak amacıyla küresel iş gücünde yüzde 7'lik bir kesinti yapacağını duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından şirketin hisseleri yükselmişti.

Cisco'nun 5 binden fazla kişiyi işten çıkartacağı tahmin ediliyor. Şirket şubat ayında da 4 binden fazla çalışanı işten çıkarmıştı.