Massachusetts Valisi, Başkan Biden'a adaylıktan çekilmeyi düşünmesi çağrısında bulundu

PAYLAŞ
Massachusetts Valisi, Başkan Biden'a adaylıktan çekilmeyi düşünmesi çağrısında bulundu

Massachusetts Valisi Maura Healey, Başkan Joe Biden’dan, eski Başkan Donald Trump'ı yenmek için Demokratların en iyi tercihi olup olmadığını değerlendirmesini istedi. Healey, Biden'ın 2024 seçimlerinde aday olup olmaması konusunda sorgulama yapan ilk Demokrat vali oldu.

Healey, Çarşamba günü Beyaz Saray'da Biden ile buluşan 10 Demokrat validen biriydi ve 14 diğer Demokrat vali de toplantıya sanal olarak katıldı. Ancak Healey, geçen haftaki tartışmada Biden'ın zayıf performansından sonra Biden'ı desteklemeye devam eden üç valinin arasında yer almadı.

"Başkan Biden, 2020'de demokrasimizi kurtardı ve son dört yılda mükemmel bir iş çıkardı. Liderliğinden derinlemesine minnettarım. Ve biliyorum ki bu, hayatımızın en önemli seçimi," dedi Healey bir açıklamada. "Şu anda en iyi yol, Başkan'ın vereceği bir karardır. Önümüzdeki günlerde, Amerikan halkını dinlemesini ve Donald Trump'ı yenmek için en iyi umut olup olmadığını dikkatlice değerlendirmesini istiyorum," diye ekledi.

Healey ayrıca, "Başkan Biden ne karar verirse versin, Donald Trump'ı yenmek için elimden gelen her şeyi yapmaya kararlıyım," ifadesini kullandı.

Biden, 2024 yarışında kalacağına söz verdi ve Perşembe günü Beyaz Saray'daki 4 Temmuz Kutlaması'nda toplanan destekçilere, "Hiçbir yere gitmiyorum," dedi.

Beyaz Saray ve Biden kampanyası, geçen hafta Trump'a karşı yapılan tartışmada Biden'ın düşüncelerini tamamlamakta ve cümlelerini bitirmekte zorlandığı için oluşan zararı kontrol altına almaya çalıştı. Kötü performansı, Demokratları alarma geçirdi ve yarıştan çekilmesi çağrılarının artmasına neden oldu. Teksas'tan Temsilci Lloyd Doggett ve Arizona'dan Temsilci Raúl Grijalva da Biden'dan kampanyasını sonlandırmasını isteyen Demokrat Kongre üyeleri arasında yer aldı.

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom ve Michigan Valisi Gretchen Whitmer, bu haftaki toplantıdan sonra sosyal medyada yazılı açıklamalarla Biden'a desteklerini ifade ettiler.

ABD başkanlık seçimleri 2024