Mahkemeden Google'ın 1,5 milyar euroluk ceza itirazına destek

PAYLAŞ
  • Avrupa Birliği’nin ikinci en yüksek mahkemesi olan Genel Mahkeme, düzenleyiciler tarafından Google’a verilen 1,5 milyar euroluk (1,67 milyar dolar) antitröst cezasının iptal edilmesi gerektiğini söyledi.
Mahkemeden Google'ın 1,5 milyar euroluk ceza itirazına destek

Avrupa Birliği’nin ikinci en yüksek mahkemesi olan Genel Mahkeme, düzenleyiciler tarafından Google'a verilen 1,5 milyar euro (1,7 milyar dolar) tutarındaki cezanın iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Böylece bloğun en yüksek ikinci mahkemesi, Amerikan teknoloji devinin bu cezaya karşı açtığı davada şirketin yanında yer almış oldu.

Dava, 2019 yılına dayanıyor.

AB'nin yürütme organı Avrupa Komisyonu, Google'ın AdSense for Search adlı bir ürünle pazar hakimiyetini kötüye kullandığını iddia etmişti.

Bu ürün, web sitesi sahiplerinin kendi sayfalarındaki arama sonuçlarına reklam yerleştirmesine olanak tanıyordu. Google, reklamverenlerin üçüncü taraf web sitelerinde arama sonuçlarına reklam yerleştirmesini sağlayan bir aracı rolündeydi. Ancak Komisyon, Google'ın bu pazardaki hakimiyetini kötüye kullanarak, üçüncü taraf web siteleriyle yaptığı sözleşmelere bir dizi kısıtlayıcı madde eklediğini ve rakiplerin bu sitelerde kendi arama reklamlarını yerleştirmesini engellediğini iddia etti.

Komisyon, o dönemde Google'a 1,49 milyar euro ceza vermişti. Google bu karara itiraz etti ve dava Genel Mahkemesi'ne taşındı.