LG'nin kar tahminleri beklentilerin altında kaldı

PAYLAŞ
  • LG Electronics, üçüncü çeyrek işletme karının yüzde 21 düşeceğini öngördüğünü açıkladı. LG'nin açıklamalarına göre şirketin karı, beklentilerin altında kalacak.
  • Şirket, artan hammadde fiyatları ve nakliye maliyetlerinden kaynaklanan zorluklarla karşı karşıya kalmaya devam ettiğini söyledi.
  • Bir diğer Güney Koreli teknoloji devi Samsung da üçüncü çeyrek işletme karının beklentilerin altında kalacağını açıklamış ve özür dilemişti.
LG'nin kar tahminleri beklentilerin altında kaldı

Samsung gibi yatırımcıları hayal kırıklığına uğratan bir diğer Güney Koreli şirket de LG Electronics oldu, LG, üçüncü çeyrek işletme karının yüzde 21 düşeceğini öngördüğünü açıkladı. Samsung da her ne kadar faaliyet karı bir önceki yıla göre yükselse de beklentilerin altında kaldığı için bir özür metni yayınlamıştı.

Güney Koreli tüketici elektroniği devi, televizyon, tüketici elektroniği ve ev aletlerine olan talebin beklenenden yavaş toparlandığı bir dönemde iş modelini çeşitlendirme çabalarını sürdürüyor.

Şirket, eylül ayında sona eren çeyrek için işletme karının 751,10 milyar won (558,1 milyon dolar) olabileceğini açıkladı. Geçen yıl aynı dönemde bu rakam 950,10 milyar won (703 milyon dolar) seviyesindeydi. Bu sonuç, 1,024 trilyon wonluk (757,7 milyon dolar) piyasa beklentisinin altında kaldı.

Şirketin gelirlerinin yüzde 11 artarak 22,177 trilyon wona (16,4 milyar dolar) ulaşması bekleniyor. Ancak bu da beklentilerin hafif altında.

LG Electronics, ön kazanç raporunda ek bilgi vermezken, tam çeyrek sonuçlarının bu ay içinde açıklanması planlanıyor.

LG farklı iş modellerini deniyor

Şirket, ev aletleri pazarında abonelik hizmetleri gibi yeni iş modelleri keşfederek kurumsal müşteri tabanını genişletmeye çalışıyor. Ayrıca, araç içi bilgi-eğlence sistemleri ve güvenli sürüş teknolojilerine yönelik talebi karşılamaya devam ederek araç bileşenleri işini büyütmeyi hedefliyor.

LG Electronics hisseleri, beklentilerin altında kalan ön kazanç raporunun ardından yüzde 4,2 değer kaybederek, yılbaşından bu yana kayıplarını yüzde 3'e yaklaştırdı.

Grubun holding şirketi LG Corp., önümüzdeki birkaç ay içinde LG Electronics'teki hissesini artırmak için 200 milyar won ayırdığını duyurdu. Bazı analistler, bu hamlenin şirketin hisse değerini artırabileceğini belirtiyor.