Küresel BT krizi: Delta avukat tuttu, tazminat talep edecek

PAYLAŞ
  • Küresel BT krizi nedeniyle binlerce uçuşunu iptal etmek zorunda kalan Delta Havayolları, Microsoft ve CrowdStrike'tan tazminat talep etmek için yasal yollara başvurmaya hazırlanıyor.
  • Şirket, yaşananları takip etmesi için Boies Schiller Flexner hukuk firmasından deneyimli avukat David Boies'i tuttu.
Küresel BT krizi: Delta avukat tuttu, tazminat talep edecek
Fotoğraf: Reuters

Delta Havayolları, küresel BT krizinin sorumlularını dava etmeye hazırlanıyor. Yaşanan krizin ardından birçok uçuşunu iptal etmek zorunda kalan ABD'li havayolu şirketi Delta, CrowdStrike ve Microsoft'tan tazminat talep etmek için yasal yollara başvuracak.

CNBC’nin haberine göre, Delta, bu iddiaları takip etmek için Boies Schiller Flexner hukuk firmasından deneyimli avukat David Boies'i tuttu. Ancak habere göre henüz bir dava açılmadı.

Konuya ilişkin hem hukuk firması cephesinden hem de Delta ve Microsoft'tan henüz resmi bir açıklama gelmedi.

CrowdStrike sözcüsü ise "Haberdarız, ancak bir dava hakkında bilgimiz yok ve daha fazla yorum yapmayacağız" dedi.

ABD'li havayolu şirketi Delta, iki yılda iptal ettiği uçuş sayısından daha fazlasını, kesinti nedeniyle, bir haftadan daha kısa sürede iptal etmek zorunda kaldı.

Bazı analistler yaşanan kesintinin havayolu sektörüne 350 milyon dolara mal olabileceğini söylüyor.

Geçen hafta, ABD Ulaştırma Bakanlığı, Delta hakkında bir soruşturma başlattı. Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg, "Bakanlık, havayolunun yasaları takip ettiğinden ve devam eden yaygın kesintiler sırasında yolcularına iyi baktığından emin olmak istiyor" dedi.