"Kripto ETF'leri için bir toparlanma yolda olabilir"

PAYLAŞ
  • Fed'in geçtiğimiz Çarşamba gerçekleştirdiği faiz indirimi sonrası kripto para piyasasında yükseliş trendi dikkat çekti. CoinMarketCap verilerine göre Ether son 24 saatte yüzde 3,84 değer kazanırken Bitcoin yüzde 1,19 değer kazandı. İki kripto para biriminin haftalık değer kazanımı ise sırasıyla yüzde 16,83 ve yüzde 9 oldu.
  • ETF takipçisi Farside Investors'a göre, spot Bitcoin ETF'leri Eylül ayında giriş ve çıkışlar arasında gidip gelirken, spot Ether ETF'leri büyük oranda çıkışlarla karşılaştı. Ancak Fed'in son faiz indirimiyle birlikte, yatırımcıların yeniden bu ürünlere yönelmesi ve kripto ETF'lerine fon akışının hızlanması olasılık dahilinde görünüyor.
"Kripto ETF'leri için bir toparlanma yolda olabilir"

ABD Merkez Bankası (Fed) geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği faiz indirimi sonrası kripto para piyasasında yükseliş trendi dikkat çekti. Piyasa kapitalizasyonuna göre en büyük iki kripto para birimi olan Bitcoin ve Ether, yatırımcıların artan risk iştahı ile değer kazandı. Son 24 saat içinde Bitcoin yüzde 1,19 oranında değer kazanarak 63.369 dolar seviyesine yaklaşırken, haftalık bazda yüzde 9’luk bir artış yaşadı. Ether ise CoinMarketCap verilerine göre son 24 saatte yüzde 3,84 ve hafta boyunca yüzde 16,83 oranında değer kazanarak 2.661 dolar civarında işlem gördü.

Bu yükseliş, Fed’in Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) aracılığıyla geçen Çarşamba günü aldığı 50 baz puanlık faiz indirimi kararının ardından geldi. Fed'in kararı doğrultusunda, federal fonlama faiz aralığı yüzde 4,75 ila yüzde 5,00 seviyesine çekildi. Bu hamle, genel olarak risk varlıklarına olumlu bir etki yaparken, kripto para piyasası bu hareketten en çok faydalanan alanlardan biri oldu.

Quartz tarafından aktarılan habere göre bu süreçte kripto ETF’leri de yatırımcıların radarında yer alıyor. Eylül ayından bu yana spot Bitcoin ve spot Ether ETF’leri zorlu bir süreç geçirirken, faiz indiriminin ardından bu fonlara olan talepte bir toparlanma beklentisi söz konusu. ETF takipçisi Farside Investors'a göre, spot Bitcoin ETF'leri Eylül ayında giriş ve çıkışlar arasında gidip gelirken, spot Ether ETF'leri büyük oranda çıkışlarla karşılaştı. Ancak Fed'in son faiz indirimiyle birlikte, yatırımcıların yeniden bu ürünlere yönelmesi ve kripto ETF'lerine fon akışının hızlanması olasılık dahilinde görünüyor. Faiz indiriminin yarattığı olumlu piyasa havası, kripto yatırım fonlarına olan ilgiyi artırabilir ve önümüzdeki dönemde bu fonlara girişlerin hızlanması bekleniyor.