Kredi kartından 'savunma payı' alınmayacak

PAYLAŞ
  • AK Parti kaynaklarına göre, kredi kartlarından katkı payı alınmasını da içeren Savunma Sanayii Fonu'na ilişkin düzenleme yeniden getirilmeyecek.
Kredi kartından 'savunma payı' alınmayacak

Kredi kartlarından 750 TL 'savunma payı' öngören düzenleme rafa kaldırıldı.

AK Parti kaynaklarına göre, kredi kartlarından katkı payı alınmasını içeren Savunma Sanayii Fonu'na ilişkin düzenleme yeniden getirilmeyecek.

Geçtiğimiz cuma günü TBMM'ye sunulan tasarı kapsamında bazı alışverişler üzerinden alınan ücretlerin de artması öngörülürken, 100 bin TL ve üstü kredi kartlarından kart başına alınması öngörülen yıllık 750 TL ücret büyük tepki çekmişti.

Önceki gün TBMM Komisyonu'na gelen yasa teklifi 2025 yılına ertelenmişti.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Savunma Sanayi Destekleme Fonu görüşmelerinin ileri bir tarihe ertelendiğini duyurmuştu. Güler, fon teklifi ile ilgili kamuoyundan gelen eleştirilerin dikkate alındığını ve düzenlemenin bütçe görüşmeleri sonrasında yeniden ele alınacağını açıklamıştı.

Güler, konuyu daha ayrıntılı incelemek amacıyla görüşmelerin sonlandırıldığını vurgularken, özellikle kredi kartlarından yıllık 750 TL’lik bir kesinti yapılmasını öngören düzenlemenin askıya alındığını belirtmişti.

Kaynak: cnbce.com