Kaynaklar: SEC, Ethereum ETF'lerine 4 Temmuz'da onay verilebilir

PAYLAŞ
Kaynaklar: SEC, Ethereum ETF'lerine 4 Temmuz'da onay verilebilir

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ethereum'un spot fiyatına bağlı borsa yatırım fonlarının (ETF'ler) onayı için varlık yöneticileri ve düzenleyicilerle görüşmelerin son aşamasına gelmiş durumda. Reuters'in haberine göre, bu onay 4 Temmuz tarihinde verilebilir.

BlackRock, VanEck, Franklin Templeton ve Grayscale Investments'ın da aralarında bulunduğu sekiz varlık yöneticisi, Ethereum spot ETF'leri için SEC onayı talep ediyor. Bu firmalar, düzenleyicilerle uzun süren bir mücadelenin ardından Ocak ayında spot Bitcoin ETF'lerini piyasaya sürmüştü. Grayscale, mevcut bir fonunu ETF'ye dönüştürme umudunu taşıyor.

Görüşmelerin gizli olması nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen iki firma yöneticisi, teklif belgelerindeki değişikliklerin yalnızca "küçük" sorunları çözecek şekilde ilerlediğini belirtti. Bu belgelerin onaylanması, ETF'lerin piyasaya sürülebilmesi için gereklidir. İhraççılardan biriyle çalışan ve isminin gizli kalmasını isteyen bir avukat, bu sürecin "son rötuşlara" geldiğini ve onayın "bir veya iki haftadan fazla" uzakta olmadığını söyledi.

SEC, konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı. SEC Başkanı Gary Gensler, bu ayın başlarında Reuters'e verdiği röportajda, lansman tarihinin kısmen ihraççıların düzenleyicinin sorularına ne kadar hızlı yanıt verdiğine bağlı olduğunu belirtti.

Bitcoin ETF'lerinin başarısı

Morningstar Direct verilerine göre, Bitcoin'in spot fiyatını takip eden fonların Ocak ayında piyasaya sürülmesi, ETF pazarındaki en başarılı fonlardan biri oldu ve yaklaşık 8 milyar dolarlık varlık elde edildi. Haziran sonu itibarıyla, bu dokuz yeni ürünün varlıkları yaklaşık 38 milyar dolara ulaştı, ancak Grayscale Bitcoin Trust'ın varlıkları 17,8 milyar dolara düştü.

Ethereum ETF'lerinde beklentiler daha düşük

Birçok ETF ve kripto para analisti, yeni spot Ethereum ETF'lerinin piyasaya sürülmesinin daha az etkileyici olacağını düşünüyor. Coinshares araştırma başkanı James Butterfill, "Ethereum piyasa değeri açısından aynı büyüklükte değil ve aynı hacimlere sahip değil" dedi.