Kamala Harris reklam rezervasyonlarına başladı: Dijitale yüksek bütçe

PAYLAŞ
  • Kamala Harris, seçim süreci için reklam rezervasyonlarına başladı. Televizyon ve dijital platformlarda 370 milyon dolarlık reklam rezervasyonu yapıldı.
  • Özellikle canlı spor etkinlikleri gibi yüksek izlenme oranına sahip programlarda reklam yerlerini garanti altına almak isteyen ekip, Trump'tan önce davrandı.
  • Trump kampanyası, Harris'in harcamalarını eleştirerek aşırı ve savurgan buldu.
Kamala Harris reklam rezervasyonlarına başladı: Dijitale yüksek bütçe
Fotoğraf: Reuters

ABD Başkan Yardımcısı ve başkan adayı Kamala Harris'ın kampanyası, İşçi Bayramı ile Kasım seçimleri arasında, kilit bölgelerde yayınlanmak üzere en az 370 milyon dolar değerinde televizyon ve çevrimiçi reklam rezervasyonu yaptığını duyurdu.

Kamala Harris'in reklam bütçesinde dijitale aslan payı düştü

Seçim Gününe kadar olan dokuz haftalık süreçte Harris kampanyası, 170 milyon dolarını TV reklamlarına, 200 milyon dolarını ise Hulu, Roku, YouTube, Paramount, Spotify ve Pandora gibi platformlarda dijital reklamlara ayırıyor.

Başkan Joe Biden'ın yarıştan çekilip Harris'i desteklemesinin üzerinden neredeyse bir ay geçti ve Harris, eski Başkan Donald Trump'ın ondan önce davranıp seçmenler üzerinde etki yaratmasını engellemeye çalışıyor.

Harris cephesi, Cumhuriyetçilerden önce reklam yerlerini ayırmayı amaçlıyor.

Harris'in kampanya müdür yardımcıları Quentin Fulks ve Rob Flaherty, erken rezervasyon yaparak, büyük spor etkinlikleri ve diğer ulusal programlar gibi yüksek izleyici kitlesine sahip anlarda reklam yerlerini güvence altına aldıklarını söyledi.

Kampanyaya göre bu prime-time (en çok izlenen saat dilimi) yerleri, ABC'nin "Grey's Anatomy" ve "Golden Bachelorette" gibi TV şovlarının sezon prömiyerleri ile NFL, WNBA, NBA, NHL ve MLB maçları gibi canlı spor etkinliklerini içeriyor.

Fulks ve Flaherty, "Yayın tarihine yaklaştıkça fiyatlar artar ve seçilecek daha az yer kalır. Dolayısıyla, Trump daha sonra satın alarak reklam başına daha fazla harcama yapıyor ve özellikle canlı sporlar gibi yüksek izleyici kitlesine sahip programlar için daha kötü reklam yerleşimleri elde ediyor" dedi.

Trump kampanyası, Harris ile rekabet etmek zorunda olduğunu reddetti.

Trump kampanyası sözcüsü Steven Cheung, CNBC'ye yaptığı açıklamada, "Başkan Trump'ı destekleyen reklamlar, Harris'in reklamlarından daha fazla insan tarafından etkili bir şekilde görülüyor, bu da onun kampanyasının dikkatsizce ve savurganca harcama yaptığını kanıtlıyor. Çünkü kazanan bir kampanya nasıl yönetilir bilmiyorlar" dedi.

Harris kampanyasının dijital reklamlara 30 milyon dolar daha fazla harcama yapma kararı, kampanyaların günümüzün daha parçalanmış medya ortamında seçmenlere ulaşmak için geleneksel TV reklam modelinin ötesine geçme eğilimini yansıtıyor.

AdImpact'in verilerine göre Başkan Yardımcısı Kamala Harris, başkanlık adaylığını ilan ettiğinden bu yana kampanyası, 33 milyon dolar değerinde TV ve radyo reklamı yayınladı. Harris Victory Fund, Facebook ve Google reklamlarına 43 milyon dolardan fazla harcama yaptı.

Harris kampanyasının sonbahardaki reklam atağı, her iki partinin kongrelerinin sona erdiği ve Demokratlar ve Cumhuriyetçilerin kritik salıncak eyalet seçmenlerine son tekliflerini sunduğu yarışın son aşamasında gerçekleşecek.

Harris kampanyası, Biden'ın 2020 kampanyasıyla karşılaştırıldığında, Pennsylvania'da TV reklamlarına iki kat, Wisconsin'de iki katından fazla, Georgia'da dört kat ve Nevada'da altı kat daha fazla harcama yaptığını söyledi.

Kaynak: cnbc.com
ABD başkanlık seçimleri 2024