JPMorgan 'tehlikeli gelecek' yüzünden karamsar: Nakit, bazen çalkantılı bir dünyada daha değerlidir

PAYLAŞ
  • JPMorgan CEO'su Jamie Dimon, hisse senedi fiyatlarının aşırı değerlenmiş olabileceğine dair endişelerini dile getirerek, bankanın fazla nakdini harcamak için acele etmeyeceğini söyledi.
  • Dimon, "Nakit bazen çalkantılı bir dünyada çok değerli bir varlıktır. Arkadaşım Warren Buffett'ın şu anda nakit stokladığını görüyorsunuz" ifadelerine yer verdiği açıklamasında, gelecek dair 'tehlike' çanlarının çaldığı bir dönemde nakit ve benzeri varlıkların kıymetli olduğunu vurguladı.
JPMorgan 'tehlikeli gelecek' yüzünden karamsar: Nakit, bazen çalkantılı bir dünyada daha değerlidir

JPMorgan İcra Kurulu Başkanı Jamie Dimon, hisse senedi fiyatlarının aşırı değerlenmiş olabileceğine dair endişelerini dile getirerek, bankanın fazla nakdini harcamak için acele etmeyeceğini söyledi. Dimon, bankanın üçüncü çeyrekte 1,5 trilyon dolar nakit ve satılabilir menkul kıymete sahip olduğunu açıkladı. Ancak, mevcut jeopolitik ve ekonomik koşullar nedeniyle bu paranın nasıl değerlendirileceği konusunda temkinli olduklarını belirtti.

Dimon, Cuma günü yapılan kazanç açıklamasında, “Bir süredir jeopolitik durumu yakından izliyoruz ve son gelişmeler koşulların tehlikeli olduğunu ve daha da kötüleştiğini gösteriyor” dedi. Analistlerle yapılan kazanç sonrası görüşmede ise Dimon, bankanın bu nakdi nasıl kullanacağına dair soruları yanıtlarken, piyasa ve makroekonomik koşulların sabırlı olmayı gerektirdiğini vurguladı. “Nakit, bazen çalkantılı bir dünyada çok değerli bir varlıktır” diyen Dimon, ünlü yatırımcı Warren Buffett’ın da şu sıralar nakit biriktirdiğini hatırlatarak, kendisinin de gelecekte yaşanabilecek belirsizlikler karşısında benzer bir yaklaşımı benimsediğini ifade etti.

"Nakit bazen çalkantılı bir dünyada çok değerli bir varlıktır. Arkadaşım Warren Buffett'ın şu anda nakit stokladığını görüyorsunuz"

-JPMorgan CEO'su Jamie Dimon

Dimon, hisse geri alımlarının hızının ise piyasa fiyatlarının en azından bir miktar şişirilmiş olabileceği göz önüne alındığında, “mütevazı” bir seviyede tutulacağını belirtti. Piyasa değerlemelerine dair düşüncelerini aktarırken, “Varlık fiyatlarının bazen şişirilmiş olduğu zamanlar vardır. Aşırı mı yoksa sadece biraz mı şişirilmiş olduklarını bilmiyorum ama beklemeyi tercih ediyorum” dedi. Bu noktada, hisse fiyatlarının daha cazip seviyelere gerileyebileceğini belirten Dimon, hisse geri alımlarının daha ucuz fiyatlardan yapılabileceği görüşünü paylaştı.