Joe Biden'ın yarışı bırakması Cumhuriyetçilere yetmedi: Koltuğunu da istiyorlar

PAYLAŞ
  • Donald Trump, Joe Biden'ın başkanlığa hiçbir zaman uygun olmadığını ve başkanlığa devam etmemesi gerektiğini söyledi.
  • Biden'ın seçimlerden çekilmesi üzerine Cumhuriyetçiler, Biden'ın derhal istifa etmesini talep etti.
  • Cumhuriyetçi liderler, Kamala Harris ve Biden yönetimini sert eleştirilerle hedef aldı.
Joe Biden'ın yarışı bırakması Cumhuriyetçilere yetmedi: Koltuğunu da istiyorlar

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden Türkiye saatiyle dün akşam sosyal medya hesabından açıklama yaparak kasım ayında yapılacak olan seçimde aday olmayacağını duyurdu. Biden yerine yardımcısı Kamala Harris'i işaret etse de başta Donald Trump olmak üzere Cumhuriyetçi Parti, Biden'a yönelik istifa baskısına başladı.

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, "Biden, başkanlık için aday olmaya hiçbir zaman uygun değildi ve durumu başkanlığa devam etmeye de uygun değil." açıklamasında bulundu. Trump, Biden'ın seçim yarışından çekildiğini duyurmasının ardından Social Truth adlı sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Biden'ın 2020'de "yalanlar ve yalan haberler" sayesinde başkanlığı kazandığını belirten Trump, doktoru ve çevresindekilerin Biden'ın başkan olmayacağını bildiğini ifade etti. Trump, "Biden hiç Başkan olmamalıydı." ifadesini kullanarak Biden'ın başkanlığı döneminde ülkenin büyük zarar gördüğünü savundu.

Donald Trump'ın ardından Cumhuriyetçiler, "Biden, adaylığa uygun değilse, başkanlığa da değildir, istifa etmelidir." yönünde mesajlar vermeye başladı.

ABD Kongresi Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Mike Johnson, X hesabından yaptığı paylaşımda, Demokrat Partinin, adayını seçime 100 gün kala seçimlerden çıkardığını yazdı. Johnson, "Joe Biden, Başkanlığa aday olmaya uygun değilse, Başkan olarak hizmet etmeye de uygun değildir. Derhal görevinden istifa etmelidir." ifadelerini kullandı.

Harris de eleştiri oklarını üzerine çekti

Biden'ın adaylıktan çekilme kararının hemen ardından kendi yerine aday gösterdiği yardımcısı Kamala Harris'i de eleştiren Johnson, "Biden yönetiminin feci politika başarısızlıklarının ortak sahibi olan Harris ile partinin geleceği artık daha iyi değil." ifadesini kullandı.

Temsilciler Meclisi Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Steve Scalise de Biden'ın adaylıktan çekilmesi hakkında Demokrat Parti üst yönetimini eleştirdi. Scalise, X hesabından, "Demokrat parti patronları kendi seçmenlerine kesinlikle saygı duymadıklarını kanıtladılar. Başkalarına demokrasi hakkında ders verdikten sonra, kendi seçmenlerinin 14 milyonunun birincil tercihini çöpe atarak Joe Biden'ı listeden çıkardılar." açıklamasında bulundu.

Florida'nın Cumhuriyetçi Senatörü Rick Scott da X hesabından Johnson'ın çağrısına katılarak "Joe Biden yeniden aday olamazsa, önümüzdeki altı ay boyunca başkanlık görevini sürdüremeyecek ve bugün istifa etmesi gerekiyor." ifadesine yer verdi.

Trump'ın yardımcı adayı, Harris'i yalan söylemekle suçladı

ABD'de Cumhuriyetçilerin Başkan Yardımcısı adayı Ohio Senatörü James David Vance, "Joe Biden, hayatımın en kötü başkanıydı. Kamala Harris de Biden'ın attığı her adımda yanındaydı." ifadesini kullandı. Vance, sosyal medya hesabından mesaj paylaşarak, Demokratlar kimi seçerse seçsin "Başkan Trump ve kendisinin Amerika'yı kurtarmaya hazır" olduğunu belirtti.

Vance, "Joe Biden, hayatımın en kötü başkanıydı. Kamala Harris de Biden'ın attığı her adımda yanındaydı." değerlendirmesinde bulundu. Harris'in son 4 yılda Biden'ın "açık sınır" gibi kararlarına imza attığını belirten Vance, "Tüm bu başarısızlıklar Harris'i de kapsıyor. Harris, Biden'ın zihinsel durumu hakkında da neredeyse 4 yıl boyunca bize yalan söyleyerek ülkeyi işini yapamayan bir başkana maruz bıraktı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: cnbce.com
ABD başkanlık seçimleri 2024