Japonya'dan yerli elektrikli araç batarya üretimine destek

PAYLAŞ
  • Japonya, ülkedeki elektrikli araç bataryası tedarik zincirini güçlendirmek istiyor. Bu kapamda şirketler 2,4 milyar dolara kadar desteklenecek.
  • Destek sayesinde ülkedeki batarya üretim kapasitesi yüzde 50 artacak.
Japonya'dan yerli elektrikli araç batarya üretimine destek
Fotoğraf: Reuters

Elektrikli araç bataryası tedarik zincirini güçlendirmek isteyen Japonya, Toyota Motor ve diğer büyük şirketlerin projelerini 2,4 milyar dolara kadar destekleyeceğini açıkladı.

Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Ken Saito, batarya ve ilgili ekipmanlar için sübvansiyonların artırılacağını belirtti. Hükümetin 12 projeye toplamda 350 milyar yen (yaklaşık 2,4 milyar dolar) destek sağlamayı planladığını ifade etti. Bu projeler, akümülatörler, parçaları, malzemeleri ve üretim ekipmanlarını kapsıyor.

Japonya'nın batarya üretim kapasitesi yüzde 50 artacak

Saito, bu adımların Japonya'nın batarya tedarik zincirini ve endüstriyel rekabet gücünü artırmayı amaçladığını belirtti.

Japon medyasının bildirdiğine göre, bu yatırımlar, ülkenin batarya üretim kapasitesini yüzde 50 oranında artırarak 80 GWh'den 120 GWh'ye çıkaracak. Hükümet desteği, Toyota ve Nissan'ın yatırımlarını ve Panasonic Holdings'in Subaru ve Mazda ile ortak projelerini içerecek.