Işıkhan: Asgari ücrete temmuzda artış olmayacak

PAYLAŞ
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, temmuz ayında asgari ücrette artış olmayacağını söyledi. Işıkhan, "Göstergeler olumlu ilerliyor, yeni asgari ücreti belirlemek üzere aralıkta birlikte olacağız" dedi.
  • Bakan Işıkhan, temmuzda emekliye refah payı verilmesinin de gündemlerinde olmadığını kaydetti.
Işıkhan: Asgari ücrete temmuzda artış olmayacak

Asgari ücrete temmuzda ara zam olup olmayacağı netleşti.

Meclis'te AK Parti grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, temmuz ayında asgari ücrette artış olmayacağını söyledi.

Işıkhan, "Geçen aralık ayında da biz bunu ifade ettik. Göstergeler de çok olumlu geliyor. İnşallah aralık ayında asgari ücreti belirlemek üzere bir araya geleceğiz" dedi.

Amaçlarının geçici refahı sağlamak olmadığını vurgulayan Işıkhan, kalıcı refahı sağlamak için böyle bir karar aldıklarını ifade etti. Işıkhan, bunun neticelerini yıl sonuna doğru enflasyon düşüşüyle birlikte göreceklerini kaydetti.

"Emekliye refah payı yok"

Emekliye enflasyonun üzerinde bir refah payı verilip verilmeyeceği de gündemdeki yerini koruyor.

"Emekliye enflasyon farkının haricinde bir refah payı gündeme gelebilir mi?" sorusunu yanıtlayan Işıkhan, "Şu an gündemimizde yok. Zaten toplu sözleşme gereği yapılacak artışlar olacak. Refah payı ile ilgili şu an bir çalışmamız yok" diye konuştu.

Emekliler her 6 ayda bir enflasyon oranı kadar zamma hak kazanıyor. Önceki yıllarda emeklilere enflasyonun üzerinde belli oranda refah payı verilerek zam oranı yükseltiliyordu.

Asgari ücret 1 Ocak 2024'ten itibaren 17 bin 2 TL olarak uygulanıyor. Asgari ücreti belirlemek için işçi, işveren ve hükümet tarafı her aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda bir araya geliyor. Bir dizi toplantıların ardından asgari ücret belirleniyor.