İş yerinde mutsuz eden en kaba 5 davranış: ABD'li çalışanlar yanıtladı

PAYLAŞ
  • Bir ankete göre, çalışanların yüzde 31'i iş yerinde saygı görmediğini düşünüyor. İş yerinde en rahatsız edici davranışlar arasında temizlik yapmamak, dedikodu, uygunsuz dil kullanımı ve mesajlara yanıt vermemek yer alıyor.
  • Bu tür kaba davranışlar, çalışanların işlerinden ayrılmayı düşünmelerine neden olabiliyor.
İş yerinde mutsuz eden en kaba 5 davranış: ABD'li çalışanlar yanıtladı

CNBC Make It'in Monster'ın yeni araştırmasına dayandırdığı haberine göre, çalışanların neredeyse üçte biri (yüzde 31) saygının değer gördüğü bir ortamda çalışmadıklarını hissediyor. Monster'ın ağustos ayında 1.000’den fazla ABD'li çalışanla yaptığı anket, iş yerindeki görgü kurallarının günümüzde farklı bir şekilde algılanmasına rağmen, çalışanlar için hala büyük bir öneme sahip olduğunu gösteriyor.

Çalışanların neredeyse yüzde 70'i, işverenlerinin dakiklik ve iletişim gibi konulardaki yaklaşımlarının pozitif olmaması durumunda işlerinden ayrılmayı düşünebileceklerini belirtiyor.

Araştırmaya göre iş yerinde en kaba davranışlar şu şekilde sıralanıyor:

- Kendi arkasını temizlememek
- Dedikodu yapmak
- Uygunsuz dil kullanmak
- Mesajlara yanıt vermemek
- Sürekli toplantılara geç kalmak

İş yerinde sık yapılan görgü hatalarından nasıl kaçınılır?

İş görüşmelerine ya da patronla yapılan toplantılara sürekli geç kalmak gibi bazı yanlış davranışlar oldukça bariz görünebilir. Ancak bazı hatalar daha öznel olabilir.

"The Workplace Therapist" olarak bilinen terapist ve kariyer koçu Brandon Smith, bir çalışanın uygunsuz olarak değerlendirdiği bir ifadenin başka bir çalışan için rahatsız edici olmayabileceğine dikkat çekti. Smith ekip içinde konuşurken belirli film ve dizilere atıfta bulunmaktan, pek yaygın olmayan argo kelimeler kullanmaktan kaçınılması gerektiğini söylüyor.

Bir başka yaygın iş yeri görgü hatası ise e-posta ve aramalara yanıt vermemek. Smith, "İletişimin olmadığı durumlarda, insanlar genellikle en kötü ihtimali düşünür" diyor. İş yerinde güven ve itibar kazanmanın en hızlı yollarından birinin, mesajlara yanıt vermek olduğunu da belirtiyor.

Smith, gelen mesajlara 24 saat içinde yanıt verilmesi gerektiğini savunuyor. Smith'e göre basit bir “Mesajınızı aldım, yakında daha detaylı bir yanıt vereceğim” ifadesi bile, kişinin profesyonelliğini ve diğer kişinin zamanına saygı duyduğunu gösteriyor.

Smith’e göre, bu hataların temelinde bencillik yatıyor ve bu, iş yeri için kötü bir özellik.

'Sadece ben önemliyim ve her şey benimle ilgili' gibi bir tutumun yanlış olduğunu belirten Smith, "Bunun yerine, diğer insanların duygularını göz önünde bulundurarak, işinizi başkalarına yardım etme ve takım olarak birlikte çalışma arzusuyla yapmalısınız. Bu zihniyet, kariyerinizde çok daha ileriye gitmenizi sağlayacaktır" diyor.