İş Bankası'na 1 milyar dolarlık sendikasyon kredisi

PAYLAŞ
  • Türkiye İş Bankası, 563 milyon euro ve 442 milyon dolar 367 gün vadeli sürdürülebilirlik bağlantılı sendikasyon kredisi sözleşmesini imzaladı.
  • İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, yenileme oranının yüzde 163 olduğunu ve yaklaşık 400 milyon dolar tutarında yeni kaynak girişi olacağını belirtti.
İş Bankası'na 1 milyar dolarlık sendikasyon kredisi
İlgili Hisse

İş Bankası, 1 milyar doların üzerinde sürdürülebilirlik bağlantılı sendikasyon kredisi sağladı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, dış ticaretin finansmanında kullanılmak üzere temin edilen sendikasyon kredisi ile küçük ve orta ölçekteki kadın girişimcilerin yanı sıra küçük çiftçilere kullandırılacak nakdi kredi tutarları, sürdürülebilirlik performans kriterleri olarak belirlendi.

Kredi anlaşmasında Abu Dhabi Commercial Bank PJSC, Emirates NBD Capital Limited ve Standard Chartered Bank koordinatör, ING Bank N.V., Mashreqbank PSC ve Standard Chartered Bank sürdürülebilirlik koordinatörü, Emirates NBD Bank (P.J.S.C) ise ajan banka olarak görev aldı.

Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Asya'daki 21 ülkeden 48 bankanın katılımı ile tamamlanan kredi işlemine 18 yeni banka katılım gösterdi.

Sendikasyona en yüksek tutarla katılan bankalara ait bölümünün toplam maliyeti avro diliminde Euribor + yüzde 2,25, dolar diliminde ise SOFR + yüzde 2,50 oldu.

"Yenileme oranı yüzde 163 oldu"

"Geçen yıl aldığımız 388 milyon euro ve 224 milyon dolar tutarındaki borcumuzu öderken, yeni sözleşme kapsamında kaynak sağlamış olduk" diyen İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, yenileme oranının yüzde 163 olduğunu ve bunun yaklaşık 400 milyon dolar tutarında yeni kaynak girişi anlamına geldiğini belirtti.

Aran, "Bu kaynağı, tüm paydaşlarımızla daha güçlü bir gelecek inşa etme yolculuğumuzda, iklim değişikliğiyle mücadelede, müşterilerimizin yeşil dönüşümünü ve kadının toplumdaki yerinin güçlenmesine yönelik çalışmaları desteklemek için kullanacağız" ifadelerini kullandı.

Sürdürülebilirlik temalı kaynak teminini, stratejik hedeflerinin bütünleyici bir parçası olarak gördüklerini vurgulayan Aran, yeni sendikasyon kredisiyle, banka müşterilerinin dış ticaret işlemlerinin finansmanına desteklerini sürdürdüğünü aktardı.