İş Bankası/Bali: Yapısal reformları yeniden hızlandırmamız gerekir

PAYLAŞ
  • Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bali CNBC-e televizyonuna yaptığı açıklamada, "Türkiye ekonomisi değişen şartlara uyum sağlar, yeter ki biz kendi dinamiklerini bozacak müdahalelerde bulunmayalım" dedi.
  • Bali, dış ticaret açısından özellikle doğrudan sermayenin çekilmesi açısından önemli yapısal reformların tekrar hızlandırılması gerektiğine dikkat çekti.
İş Bankası/Bali: Yapısal reformları yeniden hızlandırmamız gerekir

Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bali, bankanın 100'üncü yılının kutlandığı konferansta CNBC-e'nin sorularını yanıtladı.

Bali'nin konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye ekonomisi çok dinamik ve zaman zaman problemli durumlara, bozulmalara uğrasa bile bunu yeniden çözebilen bir ekonomi. Türkiye ekonomisi değişen şartlara uyum sağlar, yeter ki biz kendi dinamiklerini bozacak müdahalelerde bulunmayalım.

Özellikle enflasyonun düşürülmesine bağlı olarak sağlıklı ve reel bir büyümeye geçiş, onun mümkün olduğu kadar istihdamı genişletmesi, böylelikle refahın tekrar artışa geçmesi bundan sonra ekonominin en önemli gündemleri olacak.

Makroekonomik göstergelerdeki bozulan göstergelerin tamir için önümüzdeki dönemi zorlu kılıyor, bunun başında enflasyon geliyor. Dış ticaret açısından özellikle doğrudan sermayenin çekilmesi açısından önemli yapısal reformları yeniden hızlandırmamız gerekir."