iPhone'un eski tasarımcısı Sam Altman'ın gizli projesinde çalışıyor

PAYLAŞ
  • Apple'ın eski baş tasarımcısı Jony Ive, OpenAI CEO'su Sam Altman ile yapay zeka odaklı gizli bir proje üzerinde çalışıyor.
  • Ive'ın şirketi LoveFrom, projede tasarım liderliğini üstlenirken, Apple'dan tanınan isimler Tang Tan ve Evans Hankey de ekibe dahil.
  • Projenin içeriği hakkında detaylar sınırlı olsa da sosyal açıdan iPhone'dan daha az yıkıcı bir yapay zeka ürünü üzerinde çalışıldığı söyleniyor.
iPhone'un eski tasarımcısı Sam Altman'ın gizli projesinde çalışıyor

iPhone'dan iPad'e ve Mac'lere kadar birçok efsanevi tasarımda imzası bulunan Apple'ın eski baş tasarımcısı Jony Ive, OpenAI CEO'su Sam Altman'ın yapay zeka odaklı 'gizli projesi'nde birlikte çalışıyor.

Ive, şirketi LoveFrom'un Altman ile birlikte geliştirilen bir yapay zeka ürünü üzerinde tasarım liderliği yaptığını doğruladı. Ayrıca projede Apple'da büyük tasarım rollerine sahip olan Tang Tan ve Evans Hankey de yer alıyor.

The New York Times'a göre, şu ana kadar projede yer alan yaklaşık 10 çalışan bulunuyor. Ekibin çalıştığı adres ise Ive'ın San Francisco'da aynı şehir bloğunda satın aldığı birkaç mülkten biri. Şimdilik ekibin üzerinde çalıştıkları ürün hakkında fazla bir şey bilinmiyor.

İddialar, Tan ve Hankey'in LoveFrom mülkleri arasında “Sosyal açıdan iPhone'dan daha az yıkıcı olan bir bilgisayar deneyimi yaratmak için yapay zekayı kullanan bir ürüne yönelik ilk fikirlerin yer aldığı kağıtlar ve karton kutularla kaplı” sandalyeler taşıdığı anlatılıyor.

İddiaya göre ekip, yapay zekayı kullanan bir ürün geliştiriyor. Bu ürünün sosyal açıdan iPhone'dan daha az yıkıcı bir bilgisayar deneyimi sunacağı iddia ediliyor.