Instagram açılacak mı? Kritik görüşme sonrası açıklama bekleniyor

PAYLAŞ
  • Türkiye'de erişimin engeli süren Instagram'la ilgili önemli bir görüşme gerçekleşti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Instagram yetkilileri bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklama bekleniyor.
  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, görüşme öncesi "Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz" açıklaması yaptı.
  • Meta sözcüsü, Türkiye'de Instagram hizmetlerini yeniden kullanıma sunmak için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyledi.
Instagram açılacak mı? Kritik görüşme sonrası açıklama bekleniyor

Türkiye'de cuma sabahından bu yana sosyal medya platformu Instagram'a erişim sağlanamıyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) sitesinde yapılan açıklamada, "instagram.com, 02/08/2024 tarihli ve 490.05.01.2024.-608903 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir" denilmişti.

Erişimin engellendiği Instagram'la ilgili bugün kritik bir görüşme gerçekleştirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Instagram yetkilileri bir araya geldi.

Yaklaşık 1,5 saat süren toplantı sonrası açıklama bekleniyor.

"Olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz"

Görüşme öncesi sosyal medya hesabından açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu şunları kaydetti:

"Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirdiğimiz sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir görüşme yapıldı. Gerçekleştirilen görüşmede; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerimiz iletildi. Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinilecek. Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz."

Meta'dan açıklama: Elimizden geleni yapacağız

Meta sözcüsü, Türkiye'de Instagram hizmetlerini yeniden kullanıma sunmak için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Meta sözcüsü bugün yaptığı açıklamada, "Türkiye'de Instagram'a erişimin engellenmesinden dolayı milyonlarca kişi aileleriyle ve arkadaşlarıyla gündelik iletişim kurdukları bir yöntemden mahrum kalırken, işletmeler de aynı şekilde müşterilerine ulaşamıyor. Hizmetlerimizi yeniden kullanıma sunmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Türkiye'de 57 milyon kullanıcısı var

Instagram aylık 2 milyardan fazla aktif kullanıcısıyla Facebook ve YouTube'un arından dünya genelinde en fazla kullanılan platform. Türkiye 57,1 milyon kullanıcısıyla, dünyada en fazla instagram kullanan beşinci ülke.