İngiltere veri merkezlerini 'kritik ulusal altyapı' statüsü verecek

PAYLAŞ
  • İngiltere hükümeti, veri merkezlerini "kritik ulusal altyapı" olarak tanımlayarak siber saldırılara karşı ekstra koruma sağlayacağını duyurdu.
  • Bu adım, DC01UK ve Amazon gibi şirketlerin İngiltere'deki yatırımlarını güvence altına almayı hedefliyor.
İngiltere veri merkezlerini 'kritik ulusal altyapı' statüsü verecek

İngiltere'de hükümet, veri merkezlerinin "kritik ulusal altyapı" olarak sınıflandırılacağını açıkladı. Böylece ülkenin iletişimini destekleyen sunuculara ve BT sistemlerine siber saldırılara karşı ekstra koruma sağlanacak.

İngiltere bu hamlenin, Hertfordshire'daki Avrupa'nın en büyük veri merkezini inşa etmek için 3 milyar 75 milyon poundluk bir yatırım için teklif sunan DC01UK gibi şirketlere güven vereceğini söyledi.

Yakın zaman önce Amazon'un bulut bilişim kolu Amazon Web Services, veri merkezleri inşa etmek ve işletmek için önümüzdeki beş yıl içinde İngiltere'de 8 milyar pound harcayacağını açıkladı.

Hükümet, yeni tanımlamanın veri merkezlerini su ve enerji ile eşit düzeye getireceğini ve kritik olaylarda ekonomiye verilen zararı en aza indireceğini söyledi.

Teknoloji Bakanı Peter Kyle yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Veri merkezlerinin Kritik Ulusal Altyapı rejimine dahil edilmesi, siber suçlulara ve beklenmedik olaylara karşı hükümetle daha iyi koordinasyon ve işbirliği yapılmasını sağlayacaktır."