İngiltere, Apple ve Google soruşturmalarını kapattı

PAYLAŞ
  • İngiltere'nin antitröst kurumu Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA), Google'ın Play Store ve Apple'ın App Store'una yönelik açmış olduğu soruşturmaları kapattığını açıkladı.
İngiltere, Apple ve Google soruşturmalarını kapattı
Fotoğraf: iStock

CMA, İngiltere'nin Dijital Piyasalar, Rekabet ve Tüketiciler Yasası'nın mayıs ayında kabul edilmesinin ardından ABD'li teknoloji devlerinin uygulama mağazalarına ilişkin rekabet endişelerini yeni bir düzenleyici rejim kapsamında değerlendirmeyi beklediğini söyledi.

Yasa, CMA'ya rekabeti teşvik etmek için yeni yetkiler veriyor ve bu yılın başlarında yürürlüğe giren Avrupa Birliği Dijital Piyasalar Yasası'na benzer şekilde, dijital faaliyetler için stratejik pazar statüsüne sahip olduğu düşünülen şirketlere gereklilikler getiriyor.

CMA'nın dijital pazarlardan sorumlu icra direktörü Will Hayter, “Rekabet yanlısı yeni dijital pazarlar rejimi yürürlüğe girdiğinde, bu yeni yetkileri mevcut çalışmalarımız aracılığıyla halihazırda tespit ettiğimiz endişelere uygulamayı düşünebileceğiz” dedi.

Yeni kuralların, Apple ya da Google'ın -ya da her ikisinin de- stratejik pazar statüsüne sahip olarak belirlenmesi halinde, CMA'nın rekabet sorunlarını önceki düzenleyici çerçeveye göre daha küresel bir perspektiften değerlendirmesine olanak tanıyacağı belirtildi.