Hyundai'nin yeni planları: Daha fazla hibrit, daha fazla satış

PAYLAŞ
  • Hyundai Motor, 2030 yılına kadar global satışlarını yüzde 30 artırarak yıllık 5,55 milyon araca çıkarmayı hedefliyor. Hyundai hibrit model yelpazesini de 7'den 14'e çıkarmayı planlıyor.
  • Şirket, Kuzey Amerika ve Çin'de genişletilmiş menzilli elektrikli araç (EREV) modellerini tanıtmayı ve 2026 sonuna kadar bu bölgelerde seri üretime başlamayı amaçlıyor.
Hyundai'nin yeni planları: Daha fazla hibrit, daha fazla satış
Fotoğraf: Reuters

Hyundai, 2030 yılına kadar yıllık global satış hedefini 2023'e kıyasla yüzde 30 artışla 5,55 milyon araca çıkarmayı hedeflediğini açıkladı. Küresel elektrikli araç talebindeki yavaşlamaya karşı şirket, hibrit araç serisini iki katına çıkarmayı planlıyor.

Yapılan bu açıklamayla birlikte Hyundai'nin hisseleri yüzde 4 yükseldi.

Hyundai, özellikle Kuzey Amerika'da hibrit araç talebinde bir artış bekliyor. Bu beklentiden hareketle hibrit model yelpazesini 7'den 14'e çıkarmayı planladığını açıkladı. Ancak, yeni araçların piyasaya sürülmesi için bir zaman çizelgesi paylaşılmadı.

Güney Koreli otomobil üreticisi, Kuzey Amerika ve Çin'de genişletilmiş menzilli elektrikli araç (EREV) modellerini tanıtmayı hedeflediğini ve bu bölgelerde yeni EREV'lerin seri üretimine 2026 sonuna kadar başlamayı planladığını söyledi.

Hyundai hem hibrit hem elektrikli üretecek

Hyundai ayrıca, ABD'nin Georgia eyaletindeki yeni fabrikasında hem hibrit araçların hem de elektrikli araçların üretimini yapmayı planladığını belirtti.

Hyundai, ayrıca çeşitli global yazılım şirketlerine otonom araçlar satacak bir otonom sürüş araç dökümhane işinin ticarileştirilmesini de duyurdu.