HSBC, Türk bankaları için hedef fiyatlarını güncelledi

Safa Gümüş
PAYLAŞ
  • HSBC'ye göre, Garanti dışında diğer bankaların karlılıkları yatırımcılar tarafından büyük ölçüde fiyatlanmış durumda.
  • Banka, Garanti için 120 TL seviyesini hedef olarak belirlerken Akbank için 70 TL, İş Bankası 17,30 TL ve Yapı Kredi için 37 TL seviyelerini işaret etti.
HSBC, Türk bankaları için hedef fiyatlarını güncelledi

İngiltere merkezli yatırım bankası HSBC, Türk banka hisselerine ilişkin hedef fiyatlarını güncelledi.

Cihan Saraoğlu liderliğindeki analist ekibi, faizlerdeki değişiklikler, bireysel bankacılık alanındaki varlık kalitesindeki bozulma ve 1. çeyrek 2024 sonuçlarını dikkate alarak değerlendirmelerini revize etti.

Kârlılığın 2024 yılında ortalama sadece yüzde 4 artmasının beklendiği belirtilen değerlendirmede, 2025 yılı için enflasyonun yüzde 30'a doğru yavaşlamasıyla net faiz marjı büyümesi için uygun ortam yaratılacağı öngörüldü. Analistler yayımladıkları raporda, Garanti BBVA hariç diğer bankaların 2025 kârlılıklarının büyük ölçüde fiyatlanmış olduğu görüşü paylaşıldı.

HSBC, Garanti BBVA hissesi için tavsiyesini 'Al'a yükselterek, hedef fiyatı 57,35 TL'den 120 TL'ye çıkardı. Akbank için ise 'Tut' tavsiyesine geçilirken, hedef fiyat 56,50 TL'den 70 TL'ye yükseltildi.

İş Bankası'nda 'Tut' tavsiyesini korumayı sürdüren HSBC, hedef fiyat beklentisini 10,62 TL'den 17,30 TL'ye revize etti.

Yapı Kredi için ise potansiyel satış görüşmelerinin katalizör olabileceği belirtildi. Raporda, Koç Holding'in hakim hissedarı olduğu banka için 'Tut' tavsiyesi değiştirilmezken, hedef fiyat 27,50 TL'den 37 TL'ye yükseltildi.