HSBC, Morgan Stanley ve JPMorgan'dan Fed'in faiz hamlesine ilişkin tahminler

PAYLAŞ
HSBC, Morgan Stanley ve JPMorgan'dan Fed'in faiz hamlesine ilişkin tahminler

HSBC, Morgan Stanley ve JPMorgan, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yıl sonuna kadar faiz oranlarını düşürmesini bekliyor, ancak doların gücünü koruyacağını öngörüyorlar. HSBC Securities USA Araştırma Bölümü Başkanı Daragh Maher, Fed bu yıl içinde faiz oranlarını düşürse bile doların gücünün dirençli olacağını belirtti. Maher, ABD ekonomisinin küresel emsallerinden daha iyi performans göstermeye devam etmesi ve Hazine tahvillerinin getiri avantajının devam etmesi nedeniyle doların 2025'i mevcut seviyelerinde bitireceğini düşünüyor.

Maher, ABD enflasyonunun soğuduğunu gösteren verilerin ardından yaptığı açıklamada, ICE ABD Dolar Endeksi'nin (DXY) 2025'i şu anki 104,5 seviyesine kıyasla 105 seviyesinde tamamlayacağını öngördü. Ayrıca, önümüzdeki aylarda doların euro ve sterlin karşısında mütevazı bir yükseliş göstermesini bekliyor.

Morgan Stanley Baş Küresel Ekonomisti Seth Carpenter, bu yıl üç faiz indirimi çağrısında bulunduğunu ve enflasyon raporunun bu beklentiyi desteklediğini söyledi. Carpenter, piyasanın yılın geri kalanı için iki faiz indirimi fiyatladığını, ancak kendilerinin üç indirim beklediklerini belirtti.

JPMorgan Chase & Co. ekonomistleri ise, olumlu Haziran ayı enflasyon verilerine dayanarak Fed'in faiz indirimlerine daha erken başlayacağını tahmin ediyor. JPMorgan ekonomisti Michael Feroli, Fed'in Eylül ayında ilk faiz indirimine gideceğini ve ardından üç ayda bir indirimlerin geleceğini öngörüyor.

Macquarie de Fed'den ilk faiz indirimine yönelik beklentisini Aralık ayından Eylül ayına çekti ve bu yıl için yalnızca 25 baz puanlık indirim beklentisini 50 baz puana revize etti.

Bu birleşik analiz, büyük finans kuruluşlarının Fed'in faiz politikası ve doların gelecekteki gücü konusundaki beklentilerini ortaya koyuyor.

Kaynak: cnbce.com