H&M'in faaliyet karı beklentileri karşılayamadı

PAYLAŞ
  • H&M, faaliyet karının beklentilerin altında kalması ve 2024 kar marjı hedefini iptal etmesi nedeniyle hisselerinde yüzde 7’lik bir değer kaybı yaşadı. Analistlerin beklentisi 4,93 milyar İsveç kronu seviyesindeydi.
  • Şirket, mali yılının üçüncü çeyreğinde faaliyet kârını 3,51 milyar İsveç kronu olarak açıkladı. Bu rakam geçen yılın aynı döneminde 4,74 milyar krondu.
  • CEO Daniel Ervér, dış faktörlerin satış gelirleri ve satın alma maliyetlerini olumsuz etkilediğini belirterek, bu yılki faaliyet kar marjının yüzde 10'un altında kalacağını tahmin etti.
H&M'in faaliyet karı beklentileri karşılayamadı

Moda perakendecisi H&M'in hisseleri, faaliyet karındaki düşüş ve kar marjı hedefini yüzde 10'un altına düşürmesi sebebiyle sert bir darbe aldı. Şirketin hisseleri, yüzde 7 oranında değer kaybederek Stockholm Borsası’nda sabah saatlerinde en kötü performans gösteren hisseler arasına girdi.

H&M, mali yılının üçüncü çeyreğinde faaliyet karını 3,51 milyar İsveç kronu (345,8 milyon dolar) olarak açıkladı. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde bu kar 4,74 milyar İsveç kronuydu. Analistlerin beklentisi ise 4,93 milyar İsveç kronu seviyesindeydi. Bu düşüş, şirketin hedeflerini tutturamamasının yanı sıra piyasalarda da hayal kırıklığına yol açtı.

H&M yıl sonu yüzde 10'un altında kar marjı bekliyor

Şirket, yılın başında karşı karşıya kaldığı zorlayıcı piyasa koşulları nedeniyle 2024 kar marjı hedefini yüzde 10'un altına çektiğini duyurdu. H&M CEO'su Daniel Ervér, yaptığı açıklamada, "Dış faktörler satış gelirlerimizi ve satın alma maliyetlerimizi beklediğimizden daha fazla etkiledi. Bu yılki faaliyet kar marjının yüzde 10'un altında olmasını bekliyoruz" dedi.

Her ne kadar kar marjı hedefi iptal edilse de Ervér, şirketin uzun vadeli planlarının satış ve karlılığı artıracağına dair güvenini dile getirdi.