"Hisse senedi piyasasında yüzde 20'lik bir düşüş yaşanabilir"

Safa Gümüş
PAYLAŞ
  • JPMorgan'dan Marko Kolanoviç, S&P500'de yüzde 20'lik bir değer kaybının ihtimal dahilinde olduğunu söyledi.
  • Konu hakkında yayımlanan raporda, Amerikan ekonomisi için bir 'resesyon' olasılığının hala gündemde olduğu ve makroekonomik verilerin bu olasılığı desteklediği ifade edildi.
"Hisse senedi piyasasında yüzde 20'lik bir düşüş yaşanabilir"

JPMorgan'ın Küresel Piyasalar Baş Stratejisti Marko Kolanoviç, Pazartesi günü yayımladığı notta S&P 500'ün rekor seviyelerinin yakınında işlem görmesine rağmen hisse senetlerine yönelik düşüş beklentisini koruduğunu vurguladı. Kolanoviç, Wall Street'teki en düşük fiyat hedeflerinden biri olan 4.200 seviyesini belirleyerek, bu hedefin mevcut seviyelere göre yüzde 20'lik bir düşüşü işaret ettiğini ifade etti.

Kolanoviç, "Bu sefer farklı olması ve riskli varlıkların yüksek değerlemelerinin haklı olması mümkün, ancak tarihsel ve istatistiksel olarak pek olası değil" dedi. Stratejist, faiz oranlarının son birkaç yılın en yüksek seviyelerinde seyretmesine rağmen S&P 500'ün ileri tarihli fiyat/kazanç oranının 30 yıllık ortalama olan 17x'e kıyasla 21x olmasının, borsa değerlemelerinin yüksek kalmasına neden olduğuna dikkat çekti.

"Resesyon kapıda olabilir"

Ekonomik açıdan Kolanoviç, son verilerin ekonomik yavaşlamanın, hatta resesyonun çok uzakta olmayabileceğini gösterdiğini söyledi. Kolanoviç, "Bu sinyaller arasında geçen haftanın Chicago PMI'ı, geçen yılki işsizlik artışı, konut satışlarındaki keskin düşüş, neredeyse 2 yıldır getiri eğrisinin tersine dönmesi, tüketici temerrütlerindeki artış ve diğer birçok sinyal yer alıyor," dedi.