Hileli test itirafı ve Çin'in yükselişi Toyota'yı vurdu

PAYLAŞ
  • Japon otomobil üreticisi Toyota'nın küresel üretimi beş aydır üst üste düşmeye devam ediyor. Hem Çinli oyuncuların hızla yükselmesi hem de Japonya'da ortaya çıkan sertifikasyon skandalı Toyota'da üretimi olumsuz etkiledi.
  • Toyota'nın küresel satışları da haziran ayında yüzde 5.1 düştü.
Hileli test itirafı ve Çin'in yükselişi Toyota'yı vurdu
Fotoğraf: Reuters

Toyota, anavatanı Japonya'da yaşadığı sertifikasyon skandalından ve Çin'deki yoğun rekabetten etkilendi. Şirketin küresel üretimi beş aydır üst üste düşüyor.

Japonya'nın en büyük otomobil üreticisinin dünya çapındaki üretimi yüzde 12.9 düşerek 795 bin 862 araca geriledi. Bu da Aralık 2022'den bu yana en keskin düşüş olarak kayıtlara geçti.

Japonya Ulaştırma Bakanlığı, Toyota ve diğer otomobil üreticilerinin belirli modelleri sertifikalandırmak için yaptıkları başvurularda usulsüzlükler tespit etmişti. Bunun ardından şirkette üretim, ülke bazında, yüzde 18.8 düştü. Öte yandan otomobil güvenliği skandalının genişlemesine yol açtı.

Toyota konuya ilişkin açıklamasında, toplamda 7 modeli kapsayan araçlarının "Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı onaylı olmayan yöntemlerle sertifikasyondan geçirildiğini" itiraf etti.

Toyota üretimi hangi pazarda ne kadar düştü?

Çin'de ise BYD gibi yerli elektrikli araç üreticilerinin hızla pazar payı kazanması ve agresif fiyat indirimleri yapmasıyla, Toyota'nın üretimi 21.7 düştü.

Toyota'nın üretim yaptığı diğer pazarlara bakıldığında Kuzey Amerika'da üretim yüzde 6.2 azalırken, Avrupa'da üretim yüzde 6.6 düştü. Avrupa'da üretimin düşmesinde daha az üretim günü olması da etkiliydi.

Toyota satışları da güldürmedi

Toyota'nın dünya genelindeki satışları, Japonya ve Çin'deki düşüşlerin etkisiyle, haziran ayında yüzde 5.1 düştü.

Otomobil üreticisi perşembe günü ilk çeyrek mali sonuçlarını açıklayacak.

Analistlerin tahminlerine göre, zayıf yen ve Amerika Birleşik Devletleri'nde hibrit araçlara olan güçlü talep sayesinde, yıllık yüzde 21 artışla 1.35 trilyon yen (8.7 milyar dolar) faaliyet kârı bekleniyor.

Bu yılın ilk altı ayında, otomobil üreticisinin küresel üretimi yüzde 5 düşerken, dünya genelindeki satışları yüzde 0.9 azaldı.

Bu arada satış ve üretim adetlerinde Toyota çatısı altındaki lüks marka Lexus'un da payı var.