Harris'e bağışlar 1 milyar doları aştı

PAYLAŞ
  • Başkan Yardımcısı Kamala Harris, seçimlere bir aydan kısa bir süre kala kampanyasında 346 milyon dolar toplayarak Trump'a karşı önemli bir nakit avantajı sağladı.
  • Harris, Trump'tan üç kat fazla bağış toplarken, büyük harcamalar yaparak reklam kampanyalarında da öne geçti.
  • Harris adaylığına 1 milyar dolar destek toplamayı başardı.
Harris'e bağışlar 1 milyar doları aştı

Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in kampanya ekibi, seçimlere bir aydan kısa bir süre kala eski Başkan Donald Trump’ın ekibine karşı önemli bir nakit avantajı elde etti. Demokrat lider, eylül ayını kapsayan Federal Seçim Komisyonu raporlarına göre, ulusal Demokrat Parti ile kontrol ettiği komitelerde 346 milyon dolar ile ekim ayına başladı. Bu rakam, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'ın seçim gününe kadar son tur için elindeki yaklaşık 285 milyon doları geride bıraktı.

Harris, temmuz ayı sonlarında Beyaz Saray yarışına katıldığından beri Trump’tan sürekli daha fazla bağış topladı. Harris adaylığına 1 milyar dolar destek toplamayı başardı.

Yeni belgeler, Harris'in ana kampanya komitesinin geçen ay Trump’ın kampanyasından üç kat fazla para topladığını gösteriyor.

Ancak Harris'in kampanya yardımcıları temkinli bir tavır sergiledi.

Hafta sonu boyunca Harris'in başkan yardımcısı adayı, Minnesota Valisi Tim Walz, Boston ve Greenwich, Connecticut'ta etkinliklerde bağış topladı.

Harris'in kampanya ekibi, küçük bağışçılarından topladığı bağışları öne çıkararak, eylül ayında toplanan paranın neredeyse üçte ikisinin taban bağışçılardan geldiğini söyledi. Kampanya yardımcıları, sürekli katkıda bulunan bağışçı sayısını 607 bine çıkararak haziran sonunda Başkan Joe Biden’ın hala Demokrat Parti’nin adayı olduğu döneme kıyasla bu sayıyı neredeyse iki katına çıkardıklarını belirtti.

Büyük meblağlar toplarken Harris, aynı zamanda büyük harcamalar yapıyor.

Ana kampanya komitesi, geçen ay toplamda neredeyse 222 milyon dolar toplarken Trump ise yaklaşık 63 milyon dolar topladı. Ancak Harris bu miktardan daha fazlasını (yaklaşık 270 milyon dolar) harcadı.

Reklam izleme şirketi AdImpact'in verilerine göre, bu durum, yayınlarda büyük bir avantaja dönüştü. Harris'in kampanyası, eylül ayında reklam harcamalarında Trump’ı 196 milyon dolara karşılık 73 milyon dolar ile geçti.