Harris ağustosta Trump'ı dörde katladı

PAYLAŞ
  • Kamala Harris, ağustos ayında Donald Trump'a kıyasla dört kat daha fazla bağış toplayarak kampanya fonlarını artırdı.
  • Harris, hem Demokratik Ulusal Komite ile birlikte hem de kendi kampanyası aracılığıyla büyük harcamalar yaparken, Trump’a göre daha fazla nakit rezervi biriktirdi.
Harris ağustosta Trump'ı dörde katladı

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, ağustos ayında eski Başkan Donald Trump'a göre daha fazla bağış topladı ve harcama yaptı. Federal Seçim Komisyonu’nun (FEC) verilerine göre Harris, ağustos ayında 189 milyon dolar toplayarak Trump’ın topladığı 44 milyon doları dörde katladı.

Harris’in Demokratik Ulusal Komite (DNC) ile ortak bağış toplama faaliyetleri, ağustos ayı sonunda 361 milyon dolara ulaşırken, Trump ve Cumhuriyetçi Ulusal Komite'nin (RNC) topladığı toplam bağış miktarı 130 milyon dolarda kaldı.

Harris’in siyasi operasyonu, temmuz ayında Başkan Joe Biden’ın adaylıktan çekilmesinin ardından büyük bir ivme kazandı. Harris, temmuz ayında da 310 milyon dolar toplamıştı.

Tartışmayı Harris kabul etti, Trump reddetti

Eylül ayı bağışlarını içermeyen bu rakamlar, özellikle Harris-Trump tartışmasının ardından Harris ve ekibinin 600 bin bağışçıdan elde ettiği 47 milyon dolarlık bağışı kapsamıyor. Harris, bu ivmeyi devam ettirerek 23 Ekim’de CNN’de yapılacak olan ikinci tartışmaya katılmayı da kabul etti. Ancak Trump, şu ana kadar bu tartışmaya katılmayı reddetti.

FEC verilerine göre, Harris’in ekibi ağustos ayında Trump’a kıyasla reklam ve kampanya faaliyetlerinde de önemli harcamalar yaptı. Harris ve DNC, toplamda 258 milyon dolar harcarken, Trump ve RNC’nin harcaması 121 milyon dolar olarak kaydedildi. Bu yoğun harcama stratejisi, Harris’in bağış toplama yarışında elde ettiği üstünlüğü pekiştirdi.

Harris kampanya yöneticisi Julie Chavez Rodriguez, "Seçimin son aşamasına girerken, her kazandığımız dolar seçimi belirleyecek seçmenleri kazanmaya yönelik harcanıyor" dedi.

Ağustos ayı sonunda Harris’in kampanyası 404 milyon dolarlık nakit rezerviyle Trump’ın 295 milyon dolarlık nakdini geride bıraktı. Ancak Trump ve ekibi, bağışlarının yarışın geri kalanında yeterli olacağını vurguluyor.

Trump kampanyasının kıdemli danışmanı Brian Hughes, "Trump-Vance kampanyası yarışın son aşaması için ivme kazandı" diyerek, ağustos ayı bağışlarının bu hareketin bir yansıması olduğunu belirtti.

ABD başkanlık seçimleri 2024