Google, sosyal medyanın popüler 'mavi tik'ini test ediyor

PAYLAŞ
  • Google'da aramalar için 'mavi tik' testleri başladı. Şirket, arama sonuçlarında doğrulanmış şirketlerin yanında onay işaretleri göstererek sahte siteleri ayırt etmeyi amaçlıyor.
  • Bu özellik, kullanıcıların dolandırıcı sitelere yönlenmesini engelleyerek doğru bilgilere ulaşmalarını sağlamayı hedefliyor.
Google, sosyal medyanın popüler 'mavi tik'ini test ediyor

Google, arama sonuçlarında belirli şirketlerin yanında onay işaretleri göstermeyi test ediyor. Bu yeni özellikle kullanıcılar, doğrulanmış kaynakları daha kolay tanıyacak ve sahte web sitelerinden uzak durabilecek.

Arama sonuçlarında resmi işletmeleri veya hizmetleri taklit eden sahte siteler, kullanıcıları yanıltarak yanlış bilgiler sunabiliyor ve markalara zarar verebiliyor. Google’ın sözcüsü, bu tür sahte sitelere karşı kullanıcıları korumayı amaçlayan bir deneme sürecinde olduklarını belirtti ve şöyle dedi:

"Çevrimiçi alışveriş yapanların güvenilir işletmeleri tanımasına yardımcı olmak için düzenli olarak yeni özellikler deniyoruz. Şu anda belirli işletmelerin yanında onay işaretleri gösteren küçük çaplı bir test yürütüyoruz."

Google Aramaları'ndaki 'mavi tik' ek güvenlik sağlayacak

Google, halihazırda dolandırıcılık içeren içerikleri belirlemek ve arama sonuçlarında görünmelerini engellemek için otomatik sistemler kullanıyor. Ancak bu yeni özellik, sahte sitelere karşı ek bir güvenlik katmanı sağlamayı hedefliyor.

Teknoloji haber platformu The Verge, Microsoft, Meta ve Apple gibi şirketlerin arama sonuçlarında resmi sitelerinin yanında mavi doğrulama işaretleri gördüğünü bildirdi. Ancak bu özellik henüz sınırlı sayıda kullanıcıya sunulmuş durumda. Google, özelliği geniş çapta kullanıma açıp açmayacağı konusunda henüz net bir açıklama yapmadı.