Goldman Sachs: Petrole olan talep 2034 yılına kadar artmaya devam edecek

Safa Gümüş
PAYLAŞ
  • Goldman Sachs'a göre küresel petrol talebi, elektrikli araç satışlarındaki durgunluğun etkisiyle, 2030 yılında 108,5 milyon varil/gün seviyesine çıkacak.
  • Bankanın yayımladığı rapora göre, küresel petrol talebi 2034 yılında zirve noktasına ulaşacak.
Goldman Sachs: Petrole olan talep 2034 yılına kadar artmaya devam edecek

Amerika merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, elektrikli araçların yaygınlaşması ile birlikte geleceği belirsizlikler ile dolu olan petrol fiyatları hakkında yeni bir rapor yayımladı. Banka yayımladığı raporda 2030 yılı için küresel petrol talebi tahminini artırdı ve elektrikli araçların (EV) yaygınlaşmasındaki potansiyel yavaşlama nedeniyle petrol tüketiminin 2034 yılına kadar zirve yapmasını beklediğini açıkladı.

Bankanın araştırma bölümünden Nikhil Bhandari liderliğindeki analistlerin hazırladığı rapora göre, 2030 yılı için ham petrol talebi tahmini 106 milyon varil/gün'den 108,5 milyon varil/gün'e yükseltildi. Talebin 2034 yılında 110 milyon varil/gün ile zirve yapması ve ardından 2040'a kadar uzun bir süre yatay kalması öngörülüyor.

Goldman Sachs, petrol talebindeki bu artışın, OPEC+ üyeleri ve müttefikleri gibi üreticilerin gelirlerini artırabileceğine ve fosil yakıtlardan kaynaklanan iklimi ısıtan emisyonları da yükseltebileceğine dikkat çekti