Goldman Sachs petrol fiyatlarında yukarı yönlü hareket bekliyor

Safa Gümüş
PAYLAŞ
  • Goldman Sachs analistleri Brent tipi ham petrol fiyatlarının üçüncü çeyrekte 86 dolara ulaşacağını öngörüyor.
Goldman Sachs petrol fiyatlarında yukarı yönlü hareket bekliyor

Amerika merkezli yatırım bankası Goldman Sachs petrol fiyatlarına ilişkin beklentilerini içeren bir rapor yayımladı.

Yayımladığı raporda banka Brent tipi ham petrolün üçüncü çeyrekte 86 dolara yükseleceğini öngörürken jeopolitik arz kesintisi olmadığı takdirde, petrol fiyatlarının baz senaryoda 90 dolar seviyesi ile en yüksek noktayı görebileceğini söyledi.

Goldman Sachs, üçüncü çeyrekte petrol piyasasında günlük 1.3 milyon varil büyüklüğünde bir açık beklendiğini ifade ederek, "Bu nedenle Brent'in üçüncü çeyrekte 86 dolar/varil seviyesine yükselmesini bekliyoruz" açıklamasını yaptı. Banka, 2025 yılı için ortalama Brent tahmininin ise değişmeyerek 82 dolar/varil olarak kaldığını bildirdi.

Reuters tarafından aktarılan bilgilere göre ise PVM Oil Associates'den Tamas Varga, fiyatlardaki artışın ABD piyasalarının yeni haftaya başlamasıyla birlikte başladığını ve Atlantik'in diğer tarafındaki yatırımcıların Euro'nun zayıflığını ve bunun Fransa'daki erken seçimler nedeniyle ortaya çıkan doların güçlenmesini göz ardı ettiklerini söyledi.

Petrol şirketlerine danışmanlık sağlayan FGE Energy ise yaptığı değerlendirmede piyasanın güçlenmesini beklemeye devam ettiklerini ifade ederek, "Ancak muhtemelen ön stok verilerinden ikna edici bir sıkılaştırma sinyaline ihtiyaç duyulacak" dedi.