Goldman Sachs: Güçlü ekonomik büyüme ve düşen faizler S&P500'ü destekleyecek

PAYLAŞ
  • Goldman Sachs'ın ABD hisse senedi başkanı David Kostin, bankanın müşterilerine gönderdiği bir notta S&P 500 endeksinin önümüzdeki 12 ay içinde 6.000 seviyesine ulaşmasını beklediğini, ancak yıl sonu için bu tahminin 5.600 seviyesinde korunduğunu belirtti.
Goldman Sachs: Güçlü ekonomik büyüme ve düşen faizler S&P500'ü destekleyecek

Goldman Sachs, ABD ekonomisinin sağlam büyümesinin 2024 yılında da borsayı destekleyeceği yönündeki beklentilerini dile getirirken, uzun vadeli yatırımcılar için bir dizi hisse senedi önerisinde bulundu. CNBC'nin haberine göre Wall Street’in önde gelen yatırım bankası, S&P 500 endeksinin önümüzdeki 12 ayda yaklaşık yüzde 6'lık bir artış göstererek 6.000 seviyesine ulaşacağını öngörüyor. Endeks Cuma günü 5.626,02 seviyesinden kapanış gerçekleştirmişti. Banka, 2024'ün geri kalanında ekonomik büyüme ve kazanç artışlarının halihazırda fiyatlandığını belirterek, yıl sonu hedefini 5.600 seviyesinde tuttu.

Goldman Sachs’ın ABD hisse senedi başkanı David Kostin, Cuma günü müşterilerine gönderdiği notta, ABD ekonomisinin dayanıklılığına vurgu yaptı. Kostin, ekonomik büyümenin tahvil getirilerinin ılımlı şekilde yükselmesine yol açacağını, aynı zamanda devam eden kazanç büyümesinin de hisse senedi fiyatlarını yukarı çekeceğini ifade etti. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Covid-19 salgını sonrası ilk kez bu hafta faiz oranlarını indirmesi bekleniyor. Mart 2022’den bu yana artan enflasyonla mücadele için sıkılaştırılan para politikasının, bu hamleyle tersine çevrileceği öngörülüyor.

Kostin'e göre, Wall Street daha düşük borçlanma maliyetlerinin, hem şirketlerin hem de tüketicilerin maliyetlerini azaltarak kazanç büyümesini ve hisse senedi fiyatlarını destekleyeceğini düşünüyor. Ayrıca, büyüme yörüngesinin hisse senetleri için faiz indirimlerinin hızından daha önemli bir itici güç olduğunu vurgulayan Kostin, "Daha yüksek tahvil getirileri ve daha iyi büyüme beklentileri, değerlemeler üzerinde dengeleyici bir etki yaratacak. Bu da fiyat-kazanç (F/K) oranlarının genişlemesi için sınırlı alan olduğu anlamına geliyor. Katsayılar sabit kalırken, hisse başına kazanç (HBK) büyümesi S&P 500'ü bir miktar yukarı taşıyacaktır." açıklamasında bulundu.

Goldman Sachs, faiz oranlarının düşmesiyle birlikte "uzun vadeli" hisse senetlerinin daha iyi performans göstereceğine inanıyor. "Hisse senedi süresi" olarak bilinen bu yatırım stratejisi, bir hisse senedinin nakit akışlarının, faiz oranlarındaki değişikliklere duyarlılığını ölçer. Düşük faiz ortamında, bu tür hisse senetlerinin yatırımcılar için cazip bir seçenek oluşturacağı belirtiliyor.