GM, Helene Kasırgası'nın verdiği zarar nedeniyle iki fabrikada üretimi durdurdu

PAYLAŞ
GM, Helene Kasırgası'nın verdiği zarar nedeniyle iki fabrikada üretimi durdurdu

General Motors (GM), Helene Kasırgası’nın tedarikçilerine verdiği ciddi zararlar nedeniyle yüksek kârlılık sağlayan büyük pikaplar ve SUV’ların üretildiği iki ABD fabrikasında araç üretimini geçici olarak durdurdu. Şirketin Michigan'da ağır hizmet tipi kamyonetler üreten Flint fabrikasında ve Chevrolet Tahoe, Cadillac Escalade, GMC Yukon gibi tam boyutlu SUV’lerin üretildiği Teksas'taki Arlington Assembly tesisindeki vardiyalar, perşembe ve cuma günleri iptal edildi.

GM'den bir sözcü, üretime ne zaman devam edileceği konusunda herhangi bir tahminde bulunmaktan kaçınırken, CNBC'nin ulaştığı bir iç mesajda, Arlington'daki tesisin pazartesi günü yeniden faaliyete geçmesinin beklendiği belirtildi. Ancak bu bilgi henüz resmi bir onay niteliği taşımıyor.

Şirketin e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, “Tesislerimiz üzerindeki etkileri en aza indirmeye çalışırken, tedarikçilerle işbirliği içinde faaliyetleri mümkün olan en kısa sürede ve güvenli bir biçimde yeniden başlatmak için çaba gösteriyoruz” ifadelerine yer verildi.

Helene Kasırgası, geçen hafta sonu Florida'ya ulaştıktan sonra güneydoğu ABD’yi, özellikle de batı Kuzey Carolina'nın bazı bölgelerini sert bir şekilde etkiledi. Felaketin ardından, en az 215 kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce kişinin kayıp olduğu bildirildi. Ancak GM, hangi tedarikçilerin etkilendiğini ve bu tedarikçilerin nerelerde bulunduğunu açıklamayı reddetti.

GM Küresel Satın Alma ve Tedarik Zinciri Başkan Yardımcısı Jeffrey Morrison, perşembe günü yaptığı açıklamada kasırganın, liman işçilerinin greviyle birlikte GM için büyük aksaklıklara yol açtığını belirtti. Liman işçilerinin grevi perşembe günü sona ererken, çalışanların cuma günü işbaşı yapması planlanıyor.

Morrison, GM'in pandemi dönemindeki tedarik zinciri kesintileri ile başa çıkarken tedarikçilerini ve potansiyel sorunları daha yakından takip etmeyi öğrendiğini ifade etti. Detroit'te Rahip Jesse Jackson'ın Rainbow Push Koalisyonu için düzenlenen bir otomobil konferansında CNBC’ye konuşan Morrison, "Covid gerçekten değer zincirimizi çok daha derinlemesine haritalamamıza yardımcı oldu" dedi ve ekledi: "Covid öncesinde, alt kademelerde ne olduğunu anlamak çok daha zordu. Şu anda bu alt kademelerin ne olduğuna dair elimizde çok detaylı bir envanter var. Sadece doğrudan satın aldığımız malzemeyi kontrol etmekle kalmıyoruz, aynı zamanda tüm tedarikçilerimizle de iletişim halindeyiz."