Fitch, rasyonelleşen Türkiye ekonomisini değerlendirdi: Yatırımcı güveni artıyor

Safa Gümüş
PAYLAŞ
  • Fitch tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yatırımcıların seçim sonrası rasyonel ekonomi politikalarına geri dönen Türkiye'ye güveni artıyor.
Fitch, rasyonelleşen Türkiye ekonomisini değerlendirdi: Yatırımcı güveni artıyor

Türk bankaları, son dönemde borçlanma aracı ihracında önemli bir artış göstererek uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazanıyor. Fitch Ratings tarafından yayımlanan rapora göre, geçtiğimiz yıl yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Türkiye'nin benimsediği daha geleneksel makroekonomik politikalar, yatırımcıların güvenini artırdı.

Fitch'in değerlendirmesine göre, Türk bankalarının artan borç senedi ihraçları, sermaye benzeri borç ihraç maliyetlerini artırsa da piyasa erişiminde önemli bir iyileşme sağlıyor.

Fitch yayımladığı raporda "Piyasa erişimindeki iyileşme, 2024 yılı başında Türk bankaları için yakın vadeli refinansman risklerinin azalacağı yönündeki beklentilerimizi güçlendirmektedir. Yatırımcılar, bu yıl ABD'nin olası faiz indirimleri öncesinde daha yüksek faiz oranlarını elde etme fırsatını değerlendiriyor olabilir" değerlendirmesini yaptı.