Fed/Williams: Hala gidilecek yol var

PAYLAŞ
  • Fed, yüzde 2'lik enflasyon hedefine doğru giderken New York Fed Başkanı John Williams, Fed'in hiçbir şeyi hafife almayacağını vurguladı.
Fed/Williams: Hala gidilecek yol var
Fotoğraf: Reuters

New York Fed Başkanı John Williams'a göre, Fed her ne kadar enflasyonu yüzde 2 hedef oranına doğru indirme konusunda büyük adımlar atsa da hedefe hala uzak.

Williams, Mumbai'deki Hindistan Merkez Bankası'nda düzenlenen bir etkinlikte yaptığı açıklamada, enflasyonu düşürmede önemli bir ilerleme kaydettiklerini söyleyerek, "Ancak, sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2 hedefimize ulaşmak için kat etmemiz gereken bir yol daha var. İşi yapmaya kararlıyız" dedi.

ABD'de özellikle koronavirüs salgını döneminde yüzde 7,1'e kadar çıkan enflasyon oranı zirveden inerek yüzde 2,6 seviyelerinde seyrediyor. Fiyat artışlarını yavaşlatmaya odaklanan Fed, geçen temmuz ayından bu yana faiz oranını yüzde 5,25 - yüzde 5,50 aralığında tuttu.

Geçen çarşamba yayınlanan Fed tutanakları, politika yapıcıların fiyat baskılarının azaldığına dair daha fazla güven duyduklarını gösterdi. Ancak Williams konuşmasında, Fed'in her zaman aldığı ekonomik verilerin bütününe göre yönlendirileceğini ve hiçbir şeyi hafife almayacağını vurguladı.

Williams sözlerini "Belirsizlik, öngörülebilir gelecekte para politikası manzarasının tanımlayıcı özelliği olmaya devam edecek" diyerek tamamladı.

Kaynak: Reuters