En düşük emekli maaşı için kritik toplantı

PAYLAŞ
  • En düşük emekli maaşının artırılmasına ilişkin düzenleme saat 15.30'da Beştepe'de yapılacak toplantıda masaya yatırılacak.
  • Toplantıda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş yer alacak.
En düşük emekli maaşı için kritik toplantı

Emekli maaşlarına düzenleme için AK Parti kurmayları bugün bir araya gelecek.

Emekli maaşlarına yılın ikinci yarısı için yüzde 24,73 zam gelmesi sonrasında 1,8 milyon emeklinin 10 bin lira aylık almaya devam edeceği ortaya çıkmıştı.

En düşük emekli aylığının artırılmasına yönelik düzenleme için bugün saat 15.30'da kritik bir toplantı yapılacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş düzenlemeyi görüşmek Beştepe'de bir araya gelecek.

Seyyanen zam gündemde yok

Emekli maaşları düzenlemesi için seyyanen zam gündemde değil. Güler, dün yaptığı açıklamada seyyanen zam ya da en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Düzenlemenin en düşük emekli maaşının artırılmasına yönelik olması bekleniyor.

En düşük emekli maaşı ne kadar?

En düşük emekli maaşı ocak ayında 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarılmıştı. Emekliler yılın ilk yarısında yüzde 49,25 oranında zam almıştı.