Elon Musk'ın X'i ödemediği faturalar yüzünden dava edildi

PAYLAŞ
  • Wiwynn isimli yazılım şirketi, X'i dava etti. Şirketin iddiasına göre X, 120 milyon dolarlık faturasını ödemedi.
  • Wiwynn, Musk'ın 2022'de Twitter'ı devralmasından kısa bir süre sonra ödemelerin aniden durdurulduğunu söyledi.
Elon Musk'ın X'i ödemediği faturalar yüzünden dava edildi
Fotoğraf: Reuters

Tayvanlı teknoloji şirketi Wiwynn, Elon Musk'ın X'i devralmasının ardından ödemesi gereken faturaların ödenmediğini iddia etti. Bir yazılım şirketi olan Wiwynn'e göre X, 120 milyon dolarlık ödemeyi yapmadı. Bu yüzden X'e 61 milyon dolarlık dava açıldı.

Bu durum, Musk'ın X'i devralmasıyla ilgili karşı karşıya olduğu birçok davaya bir yenisini ekliyor. Birçok eski yönetici de ödenmemiş tazminatlar nedeniyle milyardere dava açıyor.

Elon Musk'ın X'i faturaları ödemeyi durdurdu mu?

Geçen hafta Kuzey Kaliforniya Bölge Mahkemesi'nde açılan davaya göre, Wiwynn, şirketin 2014'te Twitter'a özel bilişim ürünleri sağlamak için yapılan bir satın alma anlaşmasını ihlal ettiğini iddia ediyor.

Business Insider'ın haberine göre şirket, Musk'ın sosyal medya devini dramatik bir şekilde devralmasının hemen ardından, Kasım 2022'de Twitter'ın Wiwynn'e yapılan tüm ödemeleri aniden durdurduğunu ve tamamlanmış ürünler için ödeme talebine yanıt vermediğini belirtiyor.

Wiwynn, Twitter'ın mevcut siparişlerini tamamlayabilmek için 120 milyon dolar değerinde parça biriktirdiğini, Twitter'ın bu parçalar için sorumluluk üstlendiği varsayımıyla hareket ettiğini söyledi.

Ancak, Musk'ın devralmasının ardından personel azaltan ve bulut harcamalarını kesmeye başlayan Twitter, bu eylemler için sorumluluk kabul etmeyi veya Wiwynn'in şirkete iletişim kurma girişimlerine yanıt vermeyi reddetti.

Şikayete göre, Wiwynn 59 milyon dolarlık bileşenleri iptal edebildi ya da ödemesini geri alabildi. Ancak hala 61 milyon dolarlık bir zarar var. Dava da bunun için açıldı.

Wiwynn davasının yanı sıra Musk, 128 milyon dolarlık ödenmemiş tazminatlar nedeniyle eski CEO Parag Agrawal da dahil olmak üzere birçok eski Twitter yöneticisi tarafından açılan davalarla da karşı karşıya.