Elon Musk dünyanın ilk trilyoneri olma yolunda

PAYLAŞ
  • Elon Musk, yaklaşık 250 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin kişisi olarak trilyoner olma yolunda ilerliyor.
  • Tesla'nın ve diğer yatırımlarının değeri, Musk'ın 2027'ye kadar bu unvanı elde etme ihtimalini artırıyor.
  • Trilyonerlik yarışında Musk'ın iki önemli rakibi var: Nvidia CEO'su Jensen Huang ve Hindistanlı milyarder Gautam Adani.
Elon Musk dünyanın ilk trilyoneri olma yolunda

Elon Musk, dünya çapındaki imparatorluğuyla dünyanın ilk trilyoneri olma yolunda ilerliyor.

Tesla'nın CEO'su Musk, şu anda tahmini 250 milyar dolarlık servetiyle gezegenin en zengin insanı olarak biliniyor. Informa Connect Academy'nin raporuna göre, Musk 2027 yılına kadar trilyoner olabilir.

Musk'ın net serveti, yılda ortalama yüzde 110 oranında hızlı bir artış gösteriyor. Bu da dünyanın ilk trilyoneri olması ihtimalini kuvvetlendiriyor. Tabii Musk bu rekabette yalnız değil.

Nvidia'nın CEO'su Jensen Huang'ın, 2028'de trilyoner olabileceği belirtiliyor. Huang'ın net serveti Bloomberg'in Milyarderler Endeksi'ne göre 104 milyar dolar. Ayrıca, Hindistanlı milyarder Gautam Adani'nin de 2028'de trilyoner olabileceği ifade ediliyor.

Elon Musk trilyonerlik yolundayken en büyük destekçisi Tesla olacak

Musk'ın trilyoner olup olamayacağı, büyük ölçüde Tesla'nın geleceğine bağlı.

Tesla, yaklaşık 710 milyar dolarlık değeriyle dünyanın en değerli otomobil şirketi konumunda ve Musk'ın en büyük varlığı. Şirketin yüzde 13'üne sahip olan Musk'ın hisseleri, yaklaşık 93 milyar dolar değerinde. Ayrıca, Musk'ın 303 milyon hisse opsiyonu daha bulunuyor.

Musk, geçmişte Tesla'nın iflasın eşiğine geldiğini ve son anda aldığı kredi ile ayakta kaldığını açıklamıştı. Ayrıca, Tesla'yı özel bir şirket yapmak için "finansmanın sağlandığını" söylediğinde, düzenleyicilerle yaşadığı sorunlar nedeniyle büyük cezalar ödedi. Öte yandan yönetim kurulu başkanlığından ayrılmak zorunda kaldı.

Tesla'nın yanı sıra, Musk'ın diğer varlıkları arasında tünel inşaat şirketi The Boring Company, yapay zeka girişimi xAI ve uzay şirketi SpaceX bulunuyor. SpaceX, geçtiğimiz perşembe günü tarihe geçerek ilk hükümet dışı uzay yürüyüşünü gerçekleştirdi. Musk, SpaceX'in yaklaşık yüzde 42'sine sahip.

Musk'ın servetinin bir kısmı, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) satın alımından geliyor.