Elon Musk, Donald Trump ile röportaj yapacak

PAYLAŞ
  • Tesla CEO'su Elon Musk, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, salı günü ABD başkan adayı ve eski başkan Donald Trump ile bir röportaj gerçekleştireceğini duyurdu.
  • Musk, "Bu senaryosuz bir yapım ve konu sınırlaması yok, bu yüzden oldukça eğlenceli olacak! Eğer özel sorularınız ve yorumlarınız varsa, bunları yazabilirsiniz." dedi.
Elon Musk, Donald Trump ile röportaj yapacak
Fotoğraf: Reuters

Elon Musk, ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi aday Donald Trump ile X'te bir röportaj yapacak. Röportajın 13 Ağustos Salı günü TSİ 03:00'te yapılması planlanıyor.

Reuters'a göre röportaj, eski başkana kampanyasının duraklama noktasına geldiği bir dönemde öne çıkma fırsatı sunabilir. Son yapılan birkaç ankette ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in rakibi Trump'ın önüne geçtiği kaydedilmişti.

ABD'de seçimler 5 Kasım'da gerçekleştirilecek.

Elon Musk duyurdu: Donald Trump ile canlı yayın yapacak

Musk’ın sosyal medya platformundaki röportaj, Trump’ın, mitinglerine katılan ve Fox News'teki röportajlarını izleyen muhafazakar seçmen kitlesinden farklı bir kitleye ulaşma imkanı sağlayabilir. Ancak, platformdaki benzer etkinlikler teknik sorunlar yaşandığı belirtiliyor.

Musk da bu ihtimalleri düşünerek sistemi ölçeklendirmek için testler yapacağına dikkat çekti.

Röportaj, Trump’ın resmi X hesabı üzerinden canlı yayınlanacak.

Trump’ın, @realDonaldTrump adlı hesabına erişimi, platformun önceki sahipleri tarafından 6 Ocak 2021’de Kongre'ye yapılan saldırının ardından askıya alınmıştı. Musk'ın X'i devralmasından bir ay sonra, Trump'ın hesabı yeniden aktif hale getirildi.

Trump, 2022'nin Şubat ayında başlattığı Truth Social adlı sosyal medya platformunda sık sık paylaşımlar yapıyor. Hesabı yeniden aktif hale getirildikten sonra X'e sadece bir kez, Ağustos 2023'te bağış çağrısı yaptığı ve Fulton County hapishane fotoğrafını gösterdiği bir gönderi ile geri döndü.

Musk, alışılmışın dışında bir röportaja imza atabilir.

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Musk, 2020'de Demokrat Başkan Joe Biden'ı desteklemiş ancak sonrasında sağa kayarak, temmuz ayında Trump'a yönelik suikast girişiminin ardından kendisine desteğini açıklamıştı.

Tesla'nın başındaki isim Musk, ayrıca Trump’ın kampanyasını desteklemek için bir bağış toplama organizasyonu da başlattı. Bu siyasi eylem komitesi, şimdi Michigan'da, seçmen bilgilerini toplama yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma altında.

ABD başkanlık seçimleri 2024