ECB/Lagarde: ECB'nin faiz oranlarını daha fazla düşürmek için acelesi yok

PAYLAŞ
ECB/Lagarde: ECB'nin faiz oranlarını daha fazla düşürmek için acelesi yok

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, enflasyonun yüzde 2 hedefine sağlam bir şekilde ilerlediğine dair kesin bir sonuca varmak için daha fazla zamana ihtiyaçları olduğunu belirtti. Lagarde, Pazartesi günü düzenlenen ECB Merkez Bankacılığı Forumu'nda yaptığı konuşmada, ekonomik gelişmelerin faiz indirimlerini acil kılmadığını vurguladı.

Haziran ayında ECB, tarihteki en agresif faiz artışı dönemini takiben faiz oranlarını ilk kez düşürmüş, ancak gelecekteki adımlar konusunda taahhüt vermekten kaçınmıştı. Lagarde, "Enflasyonun hedefin üzerinde kalma risklerinin geçtiğinden emin olmamız için yeterli veriyi toplamak zaman alacak" dedi.

Enflasyon görünümü hala belirsizliğini korurken, fiyat artışlarının yılın geri kalanında yüzde 2,5 civarında dalgalanması bekleniyor. Lagarde, "Gelecek enflasyonla ilgili hala birkaç belirsizlikle karşı karşıyayız" diyerek özellikle ücret artışları ve üretkenlik ilişkisi gibi faktörlerin nasıl evrileceğine ve ekonominin yeni arz yanlı şoklardan etkilenip etkilenmeyeceğine dikkat çekti.