ECB Başkanı Legarde faiz indirimi için tarih verdi

Safa Gümüş
PAYLAŞ
  • Tüketici fiyatlarındaki hızlı ivmelenmenin büyük ölçüde kontrol altına alındığını belirten ECB Başkanı Legarde, olası bir faiz indirimi için Haziran ayındaki toplantıyı işaret etti.
  • ECB Başkanı Legarde'nin görüşlerine ek olarak, ECB Yönetim Kurulu üyesi ve Almanya Merkez Bankası Başkanı Joachim Nagel, faiz artışlarının arka arkaya gelmesinin beklenmemesi gerektiğini belirtti.
ECB Başkanı Legarde faiz indirimi için tarih verdi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Legarde, İrlanda’nın RTE One kanalına verdiği bir röportajda ECB’nin faiz indirim döngüsüne başlayacağı tarih konusunda bilgi verdi.

Yaptığı açıklamada tüketici fiyatlarındaki hızlı artışın büyük ölçüde kontrol altına alındığını belirten Legarde, 6 Haziran’da gerçekleşecek olan ECB toplantısından faiz indirim kararının çıkabileceğini ifade etti.

"Enflasyonu kontrol altına aldığımıza gerçekten eminim." açıklamasında bulunan ECB Başkanı, "Neden? Çünkü büyük etkisi olan bazı faktörler ortadan kayboluyor. Enerji krizini düşünüyorum; Tedarik zinciri darboğazları dediğimiz, yavaş yavaş uzaklaşan şeyleri düşünüyorum. Gelecek yıl ve ondan sonraki yıl için sahip olduğumuz tahmin, hedefe olmasa da gerçekten hedefe çok ama çok yaklaşıyor. Bu nedenle, bir kontrol aşamasına geçtiğimizden eminim." dedi.

Bundesbank Nagel: Arka arkaya yapılan faiz indirimlerinden kaçınmalıyız

ECB Başkanı Christine Lagarde’ın açıklamalarına ek olarak, Almanya Merkez Bankası Başkanı ve ECB Yönetim Konseyi üyesi Joachim Nagel, Haziran ayında olası bir faiz indiriminin gelecekte sürekli faiz indirimi anlamına gelmeyeceğini belirtti.

Nagel, Handelsblatt, Les Echos, Corriere della Sera ve El Mundo gazetelerine verdiği ortak mülakatta, ECB’nin faiz indirimi rotasına ilişkin görüşlerini paylaştı. "Haziran ayında faizlerin ilk kez düşürülmesi, sonraki Yönetim Konseyi toplantılarında faizleri daha da düşüreceğimiz anlamına gelmez. Otomatik pilotta değiliz," dedi.