Dünyanın en büyük ikinci alışveriş merkezi Dubai Mall genişliyor

Hazal Orta
PAYLAŞ
  • Dubai Mall, turistleri etkilemek için yeni bir adım atmaya hazırlanıyor.
  • 1.200'den fazla mağazası bulunan AVM'ni mağaza sayısı genişleyecek. Şirket böylece Dubai'ye daha fazla turist çekeceğine inanıyor.
  • Dubai Mall, dünyanın en büyük ikinci alışveriş merkezi. İlki ise İran'da yer alan İran Mall.
Dünyanın en büyük ikinci alışveriş merkezi Dubai Mall genişliyor
Reuters

Dünyanın en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Dubai’deki Dubai Mall, yaklaşık 408 milyon dolarlık yatırımla genişleyecek. AVM’nin sahibi olan Emaar, bu hamleyle Emirlik’in cazibesini turistler için artırmak istiyor.

CNBC'nin haberine göre, AVM’nin içinde halihazırda 1.200’den fazla mağaza faaliyet gösteriyor. Aynı zamanda 200’den fazla yiyecek ve içecek mekanı da bulunuyor. Ek olarak AVM'nin bir de 10 milyon litrelik bir akvaryumu, olimpik büyüklükte bir buz pateni, kapalı bir Çin mahallesi, sanal gerçeklik parkı ve SEGA tema parkı.

12 milyon metrekarelik taban alanına sahip AVM, dünyanın en yüksek gökdeleni olan Burj Khalifa’nın hemen karşısında konumlanıyor.

Emaar'ın kurucusu Mohamed Alabbar yaptığı açıklamada, Dubai Mall'un genişlemesinin, Dubai'nin en iyi küresel destinasyonlardan biir olma sürecini destekliyor.

BAE'nin adımları

Birleşik Arap Emirlik'leri, uzaktan çalışma vizeleri ve 10 yıllık altı vize uygulamasıyla dikkat çekmişti. Emirlik, işletmeler için yabancı mülkiyet yasalarını da gevşetti. Bu kapsamda Expo 2020 ve COP28 gibi önemli uluslararası etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Gulf News’e göre Eylül 2023 itibarıyla Dubai'de bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla o yılın ilk yarısında verilen oturum vizeleri yüzde 63 arttı. 2023'te Dubai Mall da 2022'ye kıyasla yüzde 19 daha fazla ağırladı. AVM'yi yıl boyu 105 milyon kişi ziyaret etti.