Donald Trump 4 Eylül'e yeşil ışık yaktı

PAYLAŞ
  • Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Demokrat Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile karşı karşıya gelmeyi kabul etti.
  • Trump konuya ilişkin paylaşımı, çoğunluk hissesine sahip olduğu Truth Social isimli sosyal medya platformu üzerinden yaptı.
Donald Trump 4 Eylül'e yeşil ışık yaktı
Fotoğraf: Reuters

Reuters'ın haberine göre Amerika Birleşik Devletleri'nin Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Fox News'ün 4 Eylül'de Demokrat ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile bir münazara düzenleme teklifini kabul etti.

Trump, bu haberi Cuma gecesi Truth Social'da yaptığı bir paylaşımda duyurdu.

Trump, "Kurallar, partisi tarafından kötü muamele gören Uykucu Joe (Başkan Joe Biden) ile yaptığım tartışmanın kurallarına benzer olacak, ancak bu sefer tam dolu bir arena izleyicisiyle" dedi.

Eski başkan Trump'ın ilk paylaşımında, Harris'in isteksiz olması durumunda büyük bir açık oturum yapma önerisi de yer alıyordu. Ancak bir süre sonra bu paylaşım kaldırıldı. Söz konusu kısım çıkarılarak tekrar paylaşıldı.

Harris, Trump ile karşılaşmaya hazır olduğunu söylemişti

Harris, Fox News'un iki aday arasındaki başkanlık tartışmasını 17 Eylül'de düzenleme teklifine geçen ay hazır olduğunu söyleyerek yanıt vermişti.

Biden, 21 Temmuz'da yarıştan çekilip Harris'i destekledikten sonra, Trump Harris ile tartışmayacağını çünkü onun resmi aday olmadığını söyledi. Harris'in destek eksikliğini kanıt olarak öne süren Trump, eski Başkan Barack Obama'nın henüz Harris'i desteklemediğini sözlerine eklemişti. Ancak Obama, ertesi gün Harris'e desteğini açıkladı. Kısa süre sonra Harris, Demokrat adaylığını garantilemek için gereken delege oylarını kazandı.

ABD başkanlık seçimleri 2024