Donald Trump: "2028'de yeniden aday olmayı düşünmüyorum"

PAYLAŞ
Donald Trump: "2028'de yeniden aday olmayı düşünmüyorum"

Eski Başkan Donald Trump, Kasım ayında yapılacak seçimlerde kaybetmesi durumunda, 2028'de tekrar başkanlık için aday olmayacağını açıkladı. Trump, bu açıklamayı pazar günü yayınlanan "Full Measure with Sharyl Attkisson" programında verdiği röportajda yaptı.

Göçmenlik ve güvenlik konuları da tartışıldı

Röportaj sırasında Sharyl Attkisson, Trump’a, "Bu sefer başarılı olmazsanız, dört yıl sonra tekrar aday olmayı düşünür müsünüz?" diye sordu. Trump ise, "Hayır, bunu hiç düşünmüyorum" yanıtını verdi. Trump, "Umarım bu kez başarılı olacağız" diye ekledi. Röportajda ayrıca göçmenlik ve Eylül ayında Trump’ın Florida’daki golf sahası yakınlarında ateş açılması gibi konular da ele alındı.

Trump, ABD tarihinin en yaşlı başkan adayı

Temmuz ayında Başkan Joe Biden’ın yarıştan çekilmesinin ardından, 78 yaşındaki Trump, ABD tarihinin en yaşlı başkan adayı oldu. Eğer 2028'de tekrar aday olsaydı, Trump 82 yaşında olacaktı.

Trump’ın Biden eleştirileri

Biden’ın yarıştan çekilmeden önce, Trump onu zihinsel yetersizlikle suçlamış ve Biden’ın Haziran ayında CNN’deki tartışmada sergilediği performansın ardından bir bilişsel test yapmasını istemişti. Haziran ayında Detroit'te düzenlenen bir etkinlikte Trump, Biden hakkında "O, 'enflasyon' kelimesinin ne anlama geldiğini bile bilmiyor. Bence benim gibi bir bilişsel test yapmalı" demişti.

Trump, 2018 yılında bir bilişsel test yaptığını ve bu testi başarılı bir şekilde geçtiğini belirtmişti. Ancak, testin yaratıcısı, The Washington Post'a yaptığı açıklamada, bu değerlendirmenin "IQ veya entelektüel beceriyi ölçmek için değil, hafıza sorunları gibi bilişsel problemleri tespit etmek için tasarlandığını" söylemişti.

Kamala Harris'e yönelik eleştiriler

Ayrıca Trump, 59 yaşındaki rakibi Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e yönelik eleştirilerinde kendisini "iyi ve zeki bir genç adam" olarak tanımlamıştı. Trump adına konuşan bir temsilci, konuyla ilgili sorulara doğrudan yanıt vermekten kaçındı.

ABD başkanlık seçimleri 2024