Danske Bank, ECB'den bu yıl yalnızca 2 faiz indirimi bekliyor

Safa Gümüş
PAYLAŞ
  • Danske Bank'a göre ECB bu yıl Haziran ve Aralık aylarında olmak üzere iki kez faiz indirimi yapacak. Piyasa katılımcıları ise bu yıl için ECB'den 3 faiz indirimi bekliyor.
  • Banka 2025 yılında ECB'nin 3 kez daha faiz indirimi yapacağını ve politika faizinin yıl sonunda yüzde 2,75 seviyesine gerileyeceğini öngörüyor.
Danske Bank, ECB'den bu yıl yalnızca 2 faiz indirimi bekliyor

Danimarka merkezli Danske Bank, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) bu yıl faiz oranlarını üç kez değil, sadece iki kez indirmesini beklediğini belirtti.

Piyasa katılımcıları ECB'nin gösterge faiz oranını Aralık ayına kadar yüzde 3,4 civarına getirecek yaklaşık 60 baz puanlık indirim beklentisi içinde. Ancak Danske Bank Baş Analisti ve ECB uzmanı Piet Haines Christiansen, yayınladığı yatırımcı notunda bu yıl sadece iki faiz indirimi beklediğini ifade etti.

Yayımlanan notta Christiansen, “ECB'ye ilişkin faiz öngörümüzü 12 aydan uzun bir süredir ilk kez revize ettik. ECB'nin bu yıl Haziran ve Aralık ayında olmak üzere iki faiz indirimi yapacağını öngörüyoruz. Gelecek yıl için ise beklentilerimiz ECB'nin üç faiz indirimi daha yapacağı yönünde. Bu da mevduat faizini 2025 yılı sonuna kadar yüzde 2,75 seviyesine getirecektir” dedi.