CrowdStrike CEO'sundan beklenen açıklama geldi

PAYLAŞ
  • CrowdStrike CEO'su George Kurtz, küresel yazılım krizine ilişkin açıklama yaptı: Bu bir güvenlik olayı veya siber saldırı değil.
CrowdStrike CEO'sundan beklenen açıklama geldi

Windows işletim sistemi cihazları etkileyen CrowdStrike kaynaklı kesintinin ardından küresel yazılım krizi yaşandı. Birçok sektörün etkilendiği kesintiden sonra CrowdStrike CEO'su George Kurtz da X hesabı üzerinden açıklama yaptı:

"CrowdStrike; Windows işletim sistemi bilgisayarlara yönelik tek bir içerik güncellemesinde bulunan bir kusurdan etkilenen müşterilerle aktif olarak çalışıyor. Mac ve Linux işletim sistemli bilgisayarlar etkilenmedi. Bu bir güvenlik olayı veya siber saldırı değildir. Sorun tespit edildi, izole edildi ve bir düzeltme uygulandı. Müşterilerimizi en son güncellemeler için destek portalına yönlendiriyoruz. Web sitemizde eksiksiz ve sürekli güncellemeler sağlamaya devam edeceğiz. Ayrıca kuruluşların CrowdStrike temsilcileriyle resmi kanallar aracılığıyla iletişim kurduklarından emin olmalarını öneriyoruz. Ekibimiz CrowdStrike müşterilerinin güvenliğini ve istikrarını sağlamak için tamamen seferber oldu."

Birçok sektör 'mavi ekran' verdi

Windows işletim sistemine sahip cihazları etkileyen küresel yazılım krizinden birçok sektör etkilendi. Sabah erken saatlerde Türk Hava Yolları (THY) da bilgi sistemlerindeki arıza nedeniyle biletleme ve rezervasyon sistemlerinde meydana gelen sorunun giderilmesi için çalışma yapıldığını duyurdu.

Windows’da yaşanan sorunlar nedeniyle bankalar, havalimanları gibi birçok hizmet aksadı. Crowdstrike analistlerinin yorumuna göre yazılım kaynaklı problemler yaşanıyor.

Erişim sorunu yaşanan siteleri listeleyen Down Detector’a göre Microsoft’un yanı sıra Visa, Ryan Air, Virgin Media, Sky gibi sitelerde de sorun yaşanıyor.