Çin'deki durgunluk BYD'nin tedarikçisi Fransız Forvia'yı vurdu

PAYLAŞ
  • BYD'nin Türkiye'deki fabrikası için de tedarikçi konumunda olması beklenen Forvia, üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. Şirketin satışlarında düşüş var.
  • Şirket, Çin'deki müşteri karması değişimi ve üretim başlangıçlarının ertelenmesi nedeniyle bu pazarda da beklenenin altında performans gösterdi.
Çin'deki durgunluk BYD'nin tedarikçisi Fransız Forvia'yı vurdu

BYD'nin Türkiye'de de birlikte çalışacağı tedarikçisi Forvia, üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı.

Fransa merkezli otomobil tedarikçisi, çeyrek satışlarının, yıllık bazda yüzde 2,6 gerilediğini ve 6,53 milyar euroya indiğini söyledi. Çin'deki satışlar ise yüzde 14 düştü.

Forvia CEO'su Patrick Koller yaptığı açıklamada, "Çin'de, aksine ve beklendiği gibi, müşteri karması değişimi ve üretim başlangıçlarının 2024'ten 2025'e ertelenmesi nedeniyle, geçtiğimiz çeyrekte yerel otomotiv üretiminin altında performans gösterdik" dedi.

Eylül ayı sonlarında Forvia, Avrupa ve Kuzey Amerika pazarlarındaki zayıflık ve Çin'deki gecikmeleri yansıtarak yıllık satış ve kar tahminlerini üç ay içinde ikinci kez düşürdü.

Forvia, 2023'te 28,3 milyar dolarlık otomotiv satışlarıyla, dünyanın en büyük otomotiv teknolojisi tedarikçilerinden biri.

BYD, Türkiye'de Forvia ile çalışacak

Reuters'ın haberine göre BYD, Manisa'da kurulacak fabrikada üretilecek araçlar için Forvia'yla çalışacak.

Forvia, halihazırda BYD'nin Macaristan'da kurduğu fabrikasının da tedarikçilerinden biri.

Forvia, iç mekan çözümleri, güvenlik ve aydınlatma sistemleri, mobilite ve güç aktarma sistemleri, yazılım, donanım ve arayüz ürünlerinin yanısıra sürdürülebilir kompozit parçalar üretiyor.