Çin, Kanada için Dünya Ticaret Örgütü'ne başvurdu

PAYLAŞ
  • Çin, Kanada'nın Çinli elektrikli araçlar ve metal ürünlerine uyguladığı yüzde 100 ithalat tarifeleriyle ilgili olarak Dünya Ticaret Örgütü'ne itirazda bulundu.
  • Ticaret Bakanlığı, Kanada'nın tek taraflı ve korumacı önlemler aldığını ve bunun tedarik zincirini bozacağını iddia etti.
  • Kanada, ağustos ayında Çin yapımı elektrikli araçlara yüzde 100 ithalat vergisi uygulayacağını duyurmuştu.
Çin, Kanada için Dünya Ticaret Örgütü'ne başvurdu

Çin, Kanada'nın Çinli elektrikli araçlar ve metal ürünleri üzerine uyguladığı son vergilerin değerlendirilmesi için Dünya Ticaret Örgütü'ne (DTÖ) itirazda bulunduğunu açıkladı.

Ağustos ayında Kanada, Çin menşeli elektrikli araçlara yüzde 100 ithalat vergisi uygulayacağını duyurdu. Uygulama 1 Ekim'de yürürlüğe girdi.

CNBC'nin haberine göre Çin Ticaret Bakanlığı, Kanada'nın “belirli ülkeleri izleyerek Çin'e karşı tek taraflı baskı önlemleri alma konusunda ısrar ettiğini” iddia etti.

Çin'e göre önlemler tedarik zincirini bozacak

Bakanlık, Kanada'nın “tek taraflılığı ve ticaret korumacılığı” olarak nitelendirdiği uygulamalarla ilgili olarak DTÖ'ye dava açtığını ve ayrıca Ottawa'nın kısıtlayıcı önlemlerine karşı bir ayrımcılık karşıtı soruşturma başlattığını belirtti.

Çin'e göre alınan bu önlemler, küresel sanayi zincirini ve tedarik zincirini bozacak.

Kanada Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.