Çin çocuk sahibi olma korkusunu anlamak için anket başlattı

PAYLAŞ
  • Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, çocuk sahibi olma konusundaki korkuları ve isteksizlikleri anlamak amacıyla 30.000 kişiyi kapsayan bir anket düzenliyor.
  • Yetkililer, evlilik ve çocuk sahibi olmayı teşvik etmek için doğum destekleri ve teşvikler geliştirmeyi hedefliyor.
Çin çocuk sahibi olma korkusunu anlamak için anket başlattı

Çin'de doğum oranını artırmakta zorluk çeken yetkililer, bir anket başlatılıyor. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'nun (NHC) anketi çocuk sahibi olma konusundaki tutumları etkileyen faktörleri ve "çocuk sahibi olma korkusunu" anlamak amacıyla 30.000 kişi ile yapılıyor.

Devlet destekli Global Times gazetesinde yer alan habere göre, NHC'ye bağlı olan Çin Nüfus ve Kalkınma Araştırma Merkezi tarafından yürütülen bu ankete, Çin'in 150 ilindeki 1.500 farklı topluluktan insanlar katılacak.

Pekin, 2023 yılında üst üste ikinci kez nüfus düşüşü yaşandıktan sonra, genç çiftleri çocuk sahibi olmaya teşvik etmeye çalışıyor. Gazetenin belirttiğine göre, anket, "çocuk sahibi olma konusundaki isteksizlik ve korkuyu" analiz etmeyi ve nihayetinde doğum desteği ve teşvikler sağlamayı amaçlıyor.

Ülke çapında son aile ve doğurganlık anketi 2021 yılında yapılmıştı.

Devlet medyasında nüfus gelişimi sıklıkla güçlü ve yenilenmiş bir Çin ile ilişkilendiriliyor.

Çinli sağlık yetkilileri, eylül ayında "uygun yaşlarda" evlilik ve çocuk sahibi olmayı teşvik etmeye daha fazla odaklanacaklarını söylemişti.