Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki istifa etti

PAYLAŞ
  • Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki: "Üstlendiğim kutlu görevi sağlık sorunlarım sebebiyle kendi dileğimle bırakmak istediğimi Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim"
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki istifa etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada görevinden istifa ettiğini açıkladı. Özhaseki, 1994 yılında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olarak siyasi kariyerine başladığını belirterek, Türkiye'nin zor zamanlarında doğduğu şehre hizmet etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

Özhaseki açıklamasında, "Ülkemizin başına gelen en büyük doğal afette yaraları sarmak ve yıkılan şehirleri imar etmek gibi tarihi bir sorumluluğu üstlendiğini" vurgulayarak, bu süreçte önemli mesafeler kaydedildiğini dile getirdi. Sağlık sorunları nedeniyle görevini bırakma kararı aldığını belirten Özhaseki, bundan sonra aile vakfında hizmet vermeye devam edeceğini ve ülke için hayırlı olan her işe destek olacağını ifade etti.

Özhaseki, açıklamasında Cumhurbaşkanı'na teşekkürlerini sunarak, gösterilen güven ve teveccüh için minnettarlığını dile getirdi ve milletten haklarını helal etmelerini diledi.